Ako izbije nuklearni rat ili dođe do smaka sveta, Tramp ulazi u ovaj avion i odatle izdaje naređenja! (VIDEO)

Boing E-4Bs košta svega 250 miliona dolara, a sat vremena njegovog rada košta 160.000 dolara

Ovaj neverovatni avion je dizajniran za dan kada dođe do “smaka sveta” ili do iznenadnog nuklearnog udara.

Specijalno dizajnirana američka letelica prati avion “Air Force 1” Donalda Trampa gde god da putuje, u slučaju izbijanja nukelarnog udara.

Zvanično je poznat kao National Airborne Operations Center, koji dozvoljava američkim predsednicima da izdaju direktive i odlučuju dok su na nebu.

Boing E-4Bs košta svega 250 miliona dolara, a sat vremena njegovog rada košta 160.000 dolara.

Avion ima širok spektar odbrambenih mehanizama, uključujući sposobnost da izdrži ekelktromagnetne impulse. Posada aviona koristi tradicionalne analogne instrumente letenja u kokpitu, jer su manje podložni sajber napadima.

Iako ovaj avion nije tehnički tajna, ova letelica je najbezbednija da u njoj bude predsednik u slučaju novog Hladnog rata ili nuklearnog napada.

Za razliku od ceremonijalnog i komfornog “Air Force 1” aviona, glavna soba je “ratna”, u kojoj sede na desetine vojnih analitičara, stratega i pomoćnika za komunikaciju koji će voditi predsednika kroz prve dane nuklearnog rata.

Takođe, poseduje i posebnu opremu kao što je antena dugačka osam kilometara, kako bi predsedsednik mogao da ostane u kontaktu sa flotom nuklearnih podmornica i nakon uništavanja komunikacija na zemlji.

Tokom poslednje decenije Hladnog rata, avion E4B stajao je u vazduhoplovnoj bazi Endruz u Merilendu. Kada se sadašnji predsednik nalazi u zemlji, letelica je uvek u stanju pripravnosti u Omahu, u državi Nebraska.

Zadnje iz rubrike MAGAZIN

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana