Apelacioni sud potvrdio, Albinu Kurtiju 17 mjeseci zatvora

Apelacioni sud u Pri┼ítini odbacio je ┼żalbu i potvrdio zatvorske kazne za lidera Samoopredeljenja, Aljbina Kurtija, i poslanike tog pokreta Albulena Had┼żijua, Doniku Kadar Bujupi i Fatona Topaljija, prenosi Tanjug pozivaju─çi se na portal Koha Ditore.

Sud je potvrdio presudu Osnovnog suda u Pri┼ítini, prema kojoj su ─Źetiri ─Źlana Samoopredeljenja, osu─Ĺeni na zatvorske kazne zbog upotrebe suzavca parlamentu i ometanja pripadnika policije u vr┼íenju slu┼żbene du┼żnosti.


Ta presuda je doneta 3. januara ove godine i prema njoj Kurti je osu─Ĺen na jedinstvenu kaznu od 17 meseci zatvora zbog opstrukcije rada parlamenta bacanjem suzavca i ometanje policije u obavljanju slu┼żbene du┼żnosti, a njegov zamenik Had┼żiju je za isto krivi─Źno delo osu─Ĺen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 15 meseci zatvora.


Poslanici Donika Kadaj-Bujupi je osu─Ĺena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 meseci zatvora zbog suprotstavjlanja policiji i kori┼í─çenja suzavca, dok je njen kolega Faton Topalji osu─Ĺen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 14 meseci.

Sva ─Źetiri ─Źlana Samoopredeljenja i poslanika u kosovskom parlamentu su osu─Ĺena na zatvorske kazne zato ┼íto su opstruisali rad parlamenta u cilju spre─Źavanja ratifikacije Sporazuma o razgrani─Źenju sa Crnom Gorom i Sporazuma o formiranju Zajednice srpskih op┼ítina, koji je, ina─Źe, predvi─Ĺen Briselskim sporazumom.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐