Behgjet Pacolli uvjeren da će ratifikacija demarkacije biti ove nedjelje

Zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Behgjet Pacolli izrazio je uvjerenje da će Sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom biti ratifikovan ove nedjelje.

“Umorni smo od izjava političara da će to biti ‘danas ili sutra’. I ranije sam rekao da će se u drugoj nedjelji marta ratifikovati Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom”, kazao je Pacolli u utorak na konferenciji za štampu sa slovenačkim ministrom spoljnih poslova Karlom Erjavecom.

Još nije poznato da li je vladajuća koalicija obezbjedila dovoljan broj glasova za ratifikaciju Sporazuma, kao ni kada će se nastaviti vanredna sjednica Skupštine o tom pitanju.

Redovna sjednica Skupštine Kosova u utorak je prekinuta zbog nedostatka kvoruma u sali Skupštine.

Opozicija je napustila salu nakon što su vladajuće stranke odbile da glasaju za preporuke opozicije u vezi odluke vlade o povećanju plata premijeru i ostalim njemu bliskim zvaničnicima.

Iz vladajućih stranaka rekli su da čekaju odluku Ustavnog suda o tom pitanju kojem se, inače, obratila sama opozicija.

Šef poslaničkog kluba opozicionog Demokratskog saveza Kosova Avdullah Hoti rekao je da Vlada nema većinu u Skupštini i da se, nakon ratifikacije demarkacije, treba raspustiti Skupština.

Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli kazao je da opozicija blokira Skupštinu u većini slučajeva.

Sjednica će se nastaviti u srijedu.

Premijer Kosova Ramush Haradinaj je nakon 100 dana od stupanja na dužnost udvostručio platu sebi i najbližim saradnicima. Njegova plata ranije bila je oko 1.500 eura. Zbog toga što je ovo pitanje predmet Ustavnog suda, odluka se još nije sprovela.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana