“Brena i Boba su me spasli kada sam ostao bez dinara”: Saša Popović opisao najteže trenutke u svom životu

Direktor srbijanskog “Granda” Saša Popović kaže da ga je iskustvo iz devedesetih kada je izgubio sve pare koje je zaradio od muzike, natjeralo da se trgne i počne da se bavi biznisom.

Takođe, Popović ističe da su mu Lepa Brena i Boba Živojinović pomogli kada mu je bilo najteže.

Saša Popović je velike pare koje je zaradio sa “Slatkim grehom” izgubio u “Dafiment” banci.

“Da, govorio sam već o tome kako sam cijelokupnu životnu ušteđevinu, koju sam stekao baveći se muzikom, izgubio davanjem na štednju u “Dafiment” banci i to me je iskustvo, vjerujte mi, naučilo da se trgnem, i bavim biznisom. Nije tajna da su mi kumovi Brena i Boba pomogli kad sam zaista ostao bez dinara i spasli me da mi to ne postanu najgori trenuci u životu”, objasnio je Popović.

Budući da ga često napadaju da je “sahranio” srpsku muziku i “zatrovao” turskim melosom generacije mladih, Saša ističe da je istina sasvim drugačija, i da je sa “Zvezdama Granda” doprinio unaprijeđenju srbijanske muzičke scene.

“Kada je naša produkcija 1998. godine počela da radi, zatekli smo muzičku scenu punu turcizama, s mnogo arapskih melodija, indijskih, obrada, krađa… Nismo mogli da utičemo na muziku koju su pjevači donosili, jer su oni snimali ono što im je omogućavalo dobre nastupe. Tako je bilo sve dok nismo 2003. godine počeli sa “Zvezdama Granda”. Kada smo počeli da kontrolišemo kako će pjevati i koje će pjesme snimati, sve je krenulo drugim tokom. Očistiti muziku od svega što smo zatekli bio je jedan dalekosežan, odgovoran i prije svega težak posao. Danas je osnova “Granda” dobra i kvalitetna narodna muzika, pomiješana sa modernom muzikom, koju mladi ljudi slušaju u cijelom svijetu. A da ne govorim o tome koliko se divnih pjesama kroz takmičenje vratilo. Pjesme Tozovca, pjesme Tome Zdravkovića, Silvane Armenulić, Džeja…”.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana