Cavusoglu odgovorio Washingtonu: Turska je daleko sigurnija zemlja od SAD-a

"Turska nije manje sigurna zemlja od SAD-a. Štaviše, Turska je daleko sigurnija zemlja od SAD-a", rekao je Cavusoglu

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu je, komentari┼íu─çi uputstvo SAD-a u kojem se upozoravaju Amerikanci na navodne teroristi─Źke prijetnje u Turskoj, kazao da je Turska daleko sigurnija zemlja od SAD-a, javlja Anadolu Agency (AA).

“Turska nije manje sigurna zemlja od SAD-a. ┼átavi┼íe, Turska je daleko sigurnija zemlja”, rekao je Cavusoglu tokom boravka u┬áLos Angelesu gdje je posjetio┬áspomenik podignut u ─Źast ubijenih turskih diplomata.

Istakao je i kako je upozorenje SAD-a, koje se odnosi na putovanje u Tursku, “bespotrebno”.

Dodao je kako Turska i SAD ne bi trebale gubiti vrijeme na takva pitanja, ┼íto, kako je rekao, ne prili─Źi saveznicima.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske je u petak zbog terorizma, nasilja i proizvoljnih hap┼íenja upozorilo gra─Ĺane koji putuju u Sjedinjene Ameri─Źke Dr┼żave (SAD).

U saop─çenju iz turskog MVP-a navedeno je kako je u SAD-u u posljednjem periodu zabilje┼żen porast kada je rije─Ź o teroristi─Źkim napadima i slu─Źajevima nasilja.

Turska je izdala┬áupozorenje svojim gra─Ĺanima za putovanje u SAD kao odgovor za novo ameri─Źko uputstvo za putovanje u kojem se upozoravaju Amerikanci oko teroristi─Źkih prijetnji i arbitrarnih pritvaranja u Turskoj.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐