CIK objavio kada će biti isplaćeni komisioneri

Još nekoliko dana i biće dva mjeseca od održavanja prvog kruga lokalnih izbora 22. oktobra.

Za održavanje ovog procesa bili je angažovano oko 25 hiljada ljudi, uključujući i komisionere, koji se stalno žale da još uvijek nisu dobili sredstva, piše portal “Indeksonline”.

Međutim, portparol Centralne izborne komisije (CIK) Valmir Elezi rekao je da su sredstva već prebačena na žiro-račune komisionera.

On je rekao za “Indeksonline” da je većina isplata izvršena, ali takođe postoji jedan dio komisionera koji iz izvesnog razloga i dalje ne mogu dobiti novac koji im pripadaju.

“Što se tiče isplate komisionerima i drugom osoblju angažovanom na lokalnim izborima održanim 22. oktobra, možemo reći da su ova plaćanja izvršena. U međuvremenu, kada podaci za neke od njih nisu bili u redu – sredstva nisu prebačena jer su morali uraditi tražene ispravke kako bi mogli nastaviti sa ispunjavanjem obaveza”, rekao je Elezi.

U međuvremenu, u vezi sa isplatama za drugi krug izbora održanog 19. novembra, Elezi je rekao da se radi na tom pitanju, tako da se sredstva isplate što je prije moguće.

“Kada je riječ o isplatama za komisionere i drugo osoblje koje je bilo angažovano u drugom krugu izbora održanih 19. novembra – u procesu je, kako bi se, što je prije moguće, ispunile ove obaveze”, rekao je Elezi.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana