Deset najmoćnijih žena u 2018. godini: Osmu godinu zaredom Angela Merkel prva

merički poslovni magazin Forbes i ove godine je napravio listu stotinu najmoćnijih žena na svijetu. Na prvom mjestu se, kao i prethodnih osam godina, nalazi njemačka kancelarka Angela Merkel, dok se na drugom mjestu nalazi britanska premijerka Theresa May.

Treće mjesto zauzela je Christine Lagarde, izvršna direktorica MMF-a, koja je prošle godine bila na osmom mjestu Forbesove liste.

Na listi top deset našle su se još i Mary Barra, izvršna direktorica General Motorsa, Abigail Johnson, izvršna direktorica Fidelity Investmentsa, Melinda Gates, potpredsjednica fondacije Bill & Melinda Gates, Susan Wojcicki, izvršna direktorica YouTubea, Ana Botin, predsjednica Uprave banke Santander SA, Marillyn Hewson, izvršna direktorica Lockheed Martina, i Ginni Rometty, izvršna direktorica IBM-a.

Kraljica Elizabetha II je na 23. mjestu, a Ivanka Trump na 24. mjestu.

Od žena iz regiona na listi su se našle srbijanska premijerka Ana Brnabić koja je zauzela 91. mjesto te hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na 47. mjestu.

Iz svijeta medija i zabave na ovoj listi našle su se Oprah Winfrey na 20. mjestu, Beyoncé Knowles na 50. mjestu, Taylor Swift na 68. mjestu, Zanny Minton Beddoes na 70. mjestu i Kathleen Kennedy 71. mjestu.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana