Evo kako će Real dovesti Neymara i iskamčiti rekordni sponzorski ugovor

Florentino Perez upregnuo je mašineriju madridskog kluba kako bi osigurao da se Neymar ne predomisli u zadnji trenutak.

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi u pratnji sportskog direktora pariškog kluba danas stiže privatnim zrakoplovom u posjet Neymaru, koji se nalazi u Brazilu na oporavku od operacije stopala.

Iako se Neymarovi i PSG svim silama trude ostaviti dojam da se ne događa ništa specijalno, posve je jasno da Al-Khelaifi ne dolazi pitati Neymaru kako se osjeća. Le Parisien piše kako se Al-Khelaifi želi osobno uvjeriti namjerava li Neymar napustiti PSG i može li ga razuvjeriti da promijeni odluku. Neymar je navodno blizu odluke da prihvati ponudu Reala s kojim više-manje otvoreno koketira već mjesecima.

Istovremeno je predsjednik Reala Florentino Perez upregnuo mašineriju madridskog kluba kako bi osigurao da se Neymar ne predomisli u zadnji trenutak. Perez je navodno već poslao svoje predstavnike u Brazil, a uz to je u akciju uključio i Neymarova prijatelja iz brazilske reprezentacije, Marcela, koji drži Neymara na vrućoj liniji. Marcelov je zadatak da uvjeri Neymara kako će ga svlačionica i navijači Reala brzo prihvatiti te da ne mora brinuti što trenutačno nije obljubljen u Madridu.

Perez ima razrađen plan kako da skupi 400 milijuna eura koliko PSG traži za Neymara, a cijeloj akciji novu dimenziju daje simptomatična informacija Asa. Navodno je Nike spreman uključiti se u „transfer stoljeća“ na način da ga djelomično financira. Nike je Neymarov sponzor, dok je Real pod patronatom Adidasa s kojim ima ugovor do 2020. Real i Adidas već duže vrijeme pregovaraju oko novog ugovora, a Nike navodno namjerava istisnuti velikog konkurenta preko Neymarova transfera. Iza kulisa očito se igraju velike igre.

Navodno je Adidas pristao povećati godišnje sponzorstvo sa 40 na 100 milijuna eura, no čini se da Real traži više i čeka bolju, rekordnu ponudu. Ako je Nike spreman nadjačati Adidasovu ponudu, u koju može biti uključen i Neymarov transfer, nije nemoguće da Real raskine ugovor s njemačkom tvrtkom i prije isteka ugovora. To se već događalo, primjer su Chelsea i Milan, tako da su sve opcije otvorene.

Lukavi Perez očito traži način da jednim udarcem ubije dvije muhe: iskamči veći ugovor i još dobije Neymara.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana