Fotografisao djevojčicu kako prosi i promijenio joj život iz korijena (FOTO)

Četrnaesti maj 2016. bio je sudbonosan za mladu Filipinku iz grada Lukbana. Dvanaestogodišnja djevojčica je prosila na ulici kada ju je slikao fotograf Topher Quinto Burgos, a dvije godine kasnije Rita Gaviola je glumica i manekenka koja ima brojne obožavaoce širom Azije.

Djevojčica iz urođeničkog blemena Bahau prosila je da bi pomogla roditeljima da prehrane porodicu. Pored Rite, oni imaju još petoro djece.

– Bili smo opčinjeni njenom ljepotom – kaže fotograf Topher Quinto Burgos, dok opisuje kako je prvi put ugledao Ritu. Potražio je odgovarajući ugao i slikao djevojčicu.

A post shared by Rita Gaviola (@babyrita13) on

Fotografija je na internetu podijeljena više hiljada puta. Korisnici su se sažalili na djevojčicu i počeli da sakupljaju novac za njeno školovanje. Mediji su se takođe zainteresovali, pa se tako pojavila i u filipinskom “Velikom bratu”. Ovaj reality joj je pomogao da postane zvijezda širom zemlje.

Hello 2018 🤗😉

A post shared by Rita Gaviola (@babyrita13) on

Na Instagramu je danas prati 100.000 ljudi. Zahvaljujući svojoj ljepoti i fotografijama izvukla se iz siromaštva.

Ispod jedne slike je napisala:

– Dobro pamtim dan kada su me slikali. Bila sam pomalo uplašena i tužna, jer nisam znala šta će se dogoditi.

Merry Christmas everyone 😘

A post shared by Rita Gaviola (@babyrita13) on

Najviše se plašila da će je uhapsiti zato što prosi, ali je sve ispalo potpuno drugačije – zahvaljujući fotografu, s kojim je i danas u kontaktu.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana