Honor predstavio dva nova smartphonea

Honor je predstavio dva nova smartphonea flagship View 10 i 7X osrednjih specifikacija.

Smartphone View 10 posjeduje AI (artificial intelligence) procesor, koji omogućava bolje fotografije, optimizaciju sistema smartphonea te čini korištenje uređaja još lakšim i jednostavnijim.

View 10 posjeduje 6-inčni Full HD ekran, dvije stražnje kamere od 16 i 20 megapiksela, 6 GB RAM-a, prednju kameru od 13 megapiksela, tehnologiju za brzo punjenje te softver baziran na Androidu 8. Baterija od 3.650 mAh se do 50 posto može napuniti za 30 minuta.

Također, ovaj uređaj posjeduje tehnologiju 3D Facial Animation koja je veoma slična Appleovom Animojiu te prati facijalne ekspresije i prenosi ih na životinjski lik.

“Želimo biti prijatelji s mladim ljudima”, rekao je predsjednik kompanije Honor George Zhao tokom predstavljanja smartphonea u Londonu.

Honor naglašava AI mogućnosti svog uređaja pomoću čipa Kirin 970, a smartphone posjeduje tehnologiju otključavanja prepoznavanjem lica, “pametnu” orijentaciju ekrana tako da ne mijenja orijentaciju ako ga koristite npr. u krevetu, kao i “pametno” zaključavanje notifikacija. Na raspolaganju je i funkcija fotografisanja znaka na drugom jeziku, koji se može prevesti na engleski jezik.

View 10 će biti dostupan u plavoj i crnoj boji, a prodaja počinje 8. januara po cijeni od 510 eura.

Honor je predstavio i pristupačniji model 7X sa 5,93-inčnim edge-to-edge ekranom. Ovaj uređaj također ima dvije stražnje kamere, 16 i 2 megapiksela s automatskim fokusiranjem. Dobio je 4 GB RAM-a i bateriju od 3.340 mAh, koja može trajati duže od jednog dana s jednim punjenjem. Cijena ovog uređaja iznosi 306 eura i već je dostupan na tržištu.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana