HP-ovi novi EliteBook laptopi imaju ugrađen prekrivač za kameru

Kopanija HP na tržište donosi nekoliko novih laptopa, a jedan od njih je posebno interesantan i to samo zbog malog metalnog dijela, a to je prekrivač web kamere.

Taj metalni dio je sitan, ali veoma važan detalj, jer HP želi svojim korisnicima pružiti što veću situgnost. Povlačenjem prekrivača na kameru ćete biti sigurni da vas niko ne gleda onda kad to ne želite.

Prekrivač će se pojaviti na nekim verzijama HP-ovog najnovijeg EliteBook laptopa, koji dobija tri osvježena modela. Peta generacija modela EliteBook 830, 840 i 850 će imati prekrivač web kamere u osnovnim konfiguracijama. Međutim, oni koji odluče kupiti verzije s ekranom osjetljivim na dodir, neće dobiti i prekrivač, jer u tom slučaju okvir ekrana nema dovoljno mjesta za ovaj metalni dio.

I druge kompanije su počele uvoditi fizičke prekrivače za web kamere, a među njima je i kompanija Lenovo, koja je ovu komponentu ugradila u svoje ThinkPad laptope. Međutim, ovo je prvi put da se HP odlučio na ovakav potez, koji je i dalje rijedak u industriji uprkos činjenici da se radi o važnoj komponenti za sigurnost korisnika.

Postoje i neka druga poboljšanja koje donosi novi EliteBook. Ivice su nešto tanje, a 14-inčni model 840 uključuje opciju za AMD-ovu Radeon RX 540 grafičku karticu, koja se ranija nudila samo za 15-inčni model 850, dok 13-inčni model 830 i dalje koristi Intelovu integrisannu grafičku karticu. Laptopi su dobili i osmu generaciju Intelovih procesora.

Osim novih EliteBook modela, HP nudi i osvježene verzije svojih laptopa ZBook 14u i 15u. Oba su doživjela redizajn, a 14-inčni model je tanji toliko da HP tvrdi da se radi o najtanjoj mobilnoj radnoj stanici.

HP je također pripremio tri nova 4K ekrana koja će ići uz ZBook laptope. Radi se o 27, 31,5 i 42,5-inčnim modelima čija se cijena kreće od 559 do 899 dolara.

Uglavnom su svi ovi laptopi namijenjeni poslovnim korisnicima, kao i IT timovima.

Tri nova EliteBook modela će se naći u prodaji ovog mjeseca, a cijena osnovnog modela je 1.029 dolara. ZBook modeli će koštati od 1.099 dolara ka više.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana