Hrvatski huligani dobili 10.000 eura za huliganski obračun u Beogradu?

Trojica od šestorice privedenih Hrvata, koji su učestvovali u masovnom huliganskom obračunu tokom derbija u Beogradu, bili su plaćeni za učešće u tuči, dok je kod jednog od njih nađena i količina narkotika dovoljna za nekoliko godina robije.

Prema saznanjima “Blica”, Hrvati – Splićani, njih trojica, među kojima i Ante Firić (26) i Damir Dovarović, dobili su 10.000 eura da dođu u Beograd i krenu u okršaj. Izvor “Blica” iz MUP-a nije želio da otkrije ime lica koje je Hrvatima platilo, kako ne bi uticao na istragu.

-Novac je potekao od jednog takozvanog žestokog momka beogradskog podzemlja. Njega ne viđamo na utakmicama i nije među huliganima. Zašto je uzeo učešće u svemu ovome zasad je samo pretpostavka, a to je zauzimanje juga i vraćanje unosnih kriminogenih poslova vezanih za tribine – kaže izvor beogradskog dnevnika.

Firić je teško povrijeđen u huliganskom sukobu i hospitalizovan je na VMA.

Zadobio je ubodnu ranu nožem u predjelu leđa, a ima i hematom na mozgu. Firić je prema dostupnim podacima do sada nekoliko puta osuđivan zbog reketiranja. Hrvatskoj javnosti postao je poznat kada je prije tri godine sa bratom Sandrom Firićem i nekoliko prijatelja brutalno pretukao ugostitelja sa Hvara, Franu Žuvelu, navodi list.

Prema nezvaničnim podacima, u tuči je učestvovalo najmanje šest Hrvata, među kojima i bokser Damir Tovarović, nekadašnji državni prvak Hrvatske u borilačkim sportovima.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana