Ismet Osmani: Još jedan vid dobre zarade i mogućnost otvaranja novih radnih mjesta za mjestane Župe i Podgora

Transformacijom udruženja Agro Red Gold u poljoprivrednu zadrugu "RED GOLD" otvaraju se nove i velike mogućnosti za nova radna mjesta i novu zaradu za mjestane Župe i Podgora.

U razgovoru za naš portal direktor poljoprivredne zadruge “RED GOLD”, Ismet Osmani kaže da uskoro pokreću veliki projekat kultivisanja, sakupljanja i prerade ljekovitog bilja kroz vrlo povoljne grantove i osiguran plasman.

Direktor Osmani kaže da od janura, 2018. godine počinje sa radom i linija za proizvodnju prirodnih sokova.

“Ovih dana je velika akcija vađenja sadnica malina iz jednog od najsavremenijih rasadnika u regionu, kapaciteta 150.000 sadnica koji je izgrađen u selu Pousko nadomak Prizrena. Svakog dana je angažovano je po 25 radnika, pretezno žena koje rade na vađjenju i sortiranju sadnica, da bismo ispostovali rok isporuke sadnica po tenderu koji smo dobili.Sadnice su proizvedene po najsavremenijoj tehnologiji uz posedovanje certifikata za proizbodnju i promet sadnog materijala”, kaže Osmani i dodaje:

“Prihod od prodaje sadnica bit će iskorišćen za otvaranje novih radnih mjesta i održivosti poljoprivredne zadruge Red Gold. Po odluci borda zadruge svake godine ćemo podržati po nekoliko farmera, socijalno ugroženijih kategorija za podizanjem svojih zasada malina ili plantaža kultivisanog ljekovitog bilja. Ne brine nas ni hiperprodukcija malina na svjetskom tržistu, ni trenutno niska cijena malina i poremećaj tržista jer se mi uzdamo u naš kvalitet koji je poznat široj javnosti i velikim otkupnim centrima”.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana