Iz Cityja zatražili hitan sastanak: “Ovo mora prestati, nije normalno šta nam rade”

Kako je danas preneo Sky Sports, uprava Man. Cityja poslala je pismo šefu Udruženja profesionalnih sudija Premijer lige (PGMOL) Mikeu Rileyu, pošto je nezadovoljna oštrim startovima koje su pravili protivnički igrači posljednjih nedjelja.

Fudbaler Cityja Leroy Sane se oporavlja od povrede skočnog zgloba koju je zadobio poslije starta igrača Cardiffa Joea Bennetta tokom utakmice u FA kupu u januaru. Bennett je dobio žuti karton, a ubrzo je isključen pošto je dobio drugi žuti u drugom incidentu.

Phil Foden se prošle nedelje vratio treninzima, poslije povrede koju je zadobio u utakmici protiv Leicestera u decembru.

Trener Pep Guardiola zatražio je nedavno da sudije više zaštite fudbalere od oštrih startova. Osim povreda Sanea i Fodena, City je u pismu ukazao na oštre startove kojima su bili izloženi Kevin De Bruyne, Brahim Diaz i Ilkay Gundogan, a u tim situacijama nije pokazan nijedan crveni karton protivničkim igračima.

Prvoplasirana ekipa Premijer lige Man. City je naveo i da želi da se razgovara o retroaktivnim kaznama za oštre startove koji nisu na pravi način kažnjeni na utakmicama.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana