Izvještaji Policije Kosova: Ubistvo, pokušaj ubistva, smrtni slučajevi, napadi na policajce, posedovanje oružja…

Ubistvo, pokušaj ubistva, dva smrtna slučaja usled povrijeda zadobijenih u saobraćajnim nesrećama, sedam slučajeva posedovanja oružja bez dozvole i četiri slučaja napada na policajce – zabeležila je Kosovska policija u svojim dvadesetčetvorosatnim izvještajima danas i juče, a za petak i subotu.

Dvojica Albanaca preminula su u petak i ranije ove nedjelje, usled povrijeda zadobijenih u saobraćajnim nesrećama u Glogovcu i Gnjilanu. Muškarac u Glogovcu podlegao je povrijedama nakon višednevne nege u bolnici.

U petak se dogodio i pokušaj ubistva u Uroševcu, kada je Albanac napao Albanku sjekirom.

Juče je zabilježeno ubistvo o kojem su već izvjestili mediji. Porodično okupljanje pretvorilo se u tragediju, nakon što je ujak vatrenim oružjem ranio svog 14-godišnjeg nećaka, koji je potom podlegao i povrijedama.

Slučajevi napada na policajce zabilježeni su u Prištini, Uroševcu i Južnoj Mitrovici.

Osam policajaca su u Prištini zadobili tjelesne povrijede, od kojih dvojica teške, kada su ih u noći između četvrtka i petka, u gradskom parku, napala šestorica muškaraca u alkoholisanom stanju.

Kosovska policija je i na različitim lokacijama širom Kosova, oduzela oružje. Tako su – puška M48, meci, bombe, četiri pištolja, dva noža, lovačka puška i automatska puška oduzeti u slučajevima posedovanja oružja bez dozvole. Jedan od slučajeva zabilježen je u regionu Sjever, u petak, u selu Vinarce.

Istog dana privedena su i dvojica muškaraca srpske nacionalnosti, nakon što su u Gazivodama ukrali betonske ploče.

A u subotu, u Sjevernoj Mitrovici privedena su trojica maloljetnika i jedan muškarac srpske nacionalnosti, zbog posedovanja marihuane. U automobilu bez tablica, u kojem su se nalazili privedeni, a koji je policija zaustavila u ulici Kralja Petra, pronađeni su i plastični pištolj i dva noža. Osumnjičeni u slučaju je maloljetnik i vozač automobila, dok su ostali, prema odluci tužioca – svjedoci.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana