Kako je slavni glumac proveo posljednje dane: Ona je bila centar njegovog svijeta

Zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu. Tako je bilo i sa glumcem Nebojšom Glogovcem, koji je činio sve što je mogao da pobijedi tešku bolest.

Dane pred smrt proveo je uz porodicu obavljajući svakodnevne aktivnosti kao da nema dijagnozu teške bolesti.

Na njegovom licu niko nije mogao da primijeti da ga to razara.

“Nebojša je posljednje dane proveo potpuno normalno, štaviše, da informacija o njegovom zdravstvenom stanju nije stigla u medije niko ne bi ni naslutio da je bolestan. Na njegovom licu, u njegovom pokretu i blagom osmijehu to se nije dalo primijetiti. Nakon što se vratio sa liječenja iz Njemačke bio je uvjeren da će sve ići svojim tokom i da je na korak do ozdravljenja, a onda su se rezultati pogoršali. I dalje je gajio nadu”, kaže Nebojšin prijatelj za Blic.

Posljednje dane provodio je na Dorćolu, gdje je i živio sa ženom i kćerkom. Svakodnevno je šetao sa kćerkicom Sunčicom i ugađao joj. Ona i njegovi sinovi bili su slamka spasa za koju se hvatao kao najveći razlog zbog kojeg mora da se bori.

“Svakoga dana i večeri šetao je sa njom starim dijelom Dorćola i Kalemegdanom. Igrali su se non-stop. Čak i ako je ispijao kafu sa prijateljima u obližnjem kafiću, vodio ju je sa sobom. Smijao se svakoj njenoj novoj izgovorenoj riječi. Ako je tražila pažnju sve je ostavljao i odlazio da sa njom šeta, igra se u parku ili sjedi na podu. Bila je centar njegovog svijeta”, kažu komšije preminulog glumca.

Glogovac je otac i već odraslih sinova Miloša (17) i Gavrila (20), iz prvog braka sa Minom Glogovac.

Kažu da je znao da odluta mislima dok pije jutarnju kafu ali riječima svoje strahove nije iskazivao. Išao je u prodavnicu, odlazio i dolazio iz stana, kao i mjesecima prije toga. Svoju bol nosio je dostojanstveno, tako je i otišao.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana