Klopp upozorio: Roma nije najlakši protivnik, Barcelonu su trebali pobijediti 5:0

Trener Liverpoola Jurgen Klopp u razgovoru za zvaničnu stranicu Redsa kazao je da voljom žrijeba njegov tim nije dobio najlakšeg protivnika i da su obje utakmice Rome protiv Barcelone to pokazale.

Nijemac je kazao da nije mogao razmišljati o tome da je sretan što je izbjegao Bayern i Real Madrid te da je Roma u drugoj utakmici trebala dobiti Barcelonu četiri ili pet nula.

“U jednom trenutku sam pokušao razmišljati o onome što osjećam. Nisam mogao reći: ‘Hvala Bogu što nismo dobili Bayern ili što smo izbjegli Real Madrid’, a bez obzira na protivnika kojeg smo dobili, rekao bih da postoji podjednaka šansa protiv svih, jer to je nogomet. S tim u vezi, postoji šansa i protiv Rome”, istakao je Klopp, koji je potom nastavio:

“Ako neko misli da smo izvukli najlakšeg protivnika, onda ne mogu pomoći takvoj osobi. Oni očigledno nisu vidjeli obje utakmice protiv Barcelone, a u drugoj je trebalo biti četiri ili pet nula”, dodao je njemački stručnjak.

Klopp je rekao da su sve ekipe snažne i da će Roma možda imati blagu prednost u uzvratnom meču u Rimu.

“Sve ekipe su jake. Romi možda može biti prednost to što se druga utakmica igra u Rimu, ali sve ovisi o prvom rezultatu. Prvu utakmicu igramo na Anfieldu, zaista se veselim i mislim da će to biti posebna atmosfera. Bit će sjajno”, završio je Klopp razgovor za zvaničnu stranicu kluba.

Još jednom podsjećamo, drugi polufinalni par čine Bayern i Real Madrid, a do dolaska u polufinale, Liverpool je eliminisao Porto i Manchester City.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana