Ko je arapski biznismen koji kupuje Milan

Italijanski mediji jutros prenose kako je arapski biznismen Fawaz Alhokair prvi u redu kandidata da postane novi vlasnik Milana.

Nakon što je sedmostruki prvak Evrope “pao u ruke” anonimnog i kontraverznog kineskog biznismena Yonghonga Lija, loše stvari se dešavaju po Milan na terenu, pa se tako uloženih 200 miliona u pojačanja nije isplatilo.

Dug Lija prema Elliot Grupi ne može čekati, pa će tako ovaj američki fond preuzeti kontrolu nad Rossonerima i onda ga prodati, a kandidata već ima.

Kako prenosi dobro obaviještena “Telelombardia”, arapski milijarder Fawaz Alhokair već je ostvario kontakte i započeo nekoliko projekata u samom Milanu. Riječ je o čovjeku koji, prema “Forbes”-u, raspolaže sa 1.31 milijardom dolara i spreman je sa svojom grupacijom ući u projekat Milana.

Za razliku od aktuelnog vlasnika Milana (predstavio se u medijima kao vlasnik rudnika, ali je “The New York Times” otkrio da je riječ o fantomskoj firmi), Alhokairovo vlasništvo nije šala i on je vlasnik, na tim prostorima dobro poznatog, Alhokair Groupa, koji ima 19 tržnih centara širom svijeta.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana