Ko su braća Bajraktari, jedan “zatekao” Dačića?

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić preneo je nedavno da je ostao “zatečen” na sastanku sa savjetnikom za nacionalnu bezbjednost SAD Herbertom Raymond McMasterom. Kako je rekao, tada mu je čovjek koji je sedeo pored američkog zvaničnika prišao, predstavio se i rekao da je – sa Kosova.

Riječ je o Ylliju Bajraktariju, koji je sada desna ruka McMastera i njegov čovjek od povjerenja.

Mediji, međutim, otkrivaju da postoji još jedan Bajraktari, Ylber, na ne manje važnoj poziciji u vašingtonskoj administraciji – direktora Savjeta za nacionalnu bezbjednost za politiku odbrane.

Braća Bajraktari, Albanci, porijeklom iz Prištine, radili su i u administraciji bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame, a i sada imaju značajne uloge u Vašingtonu.

Oni su svojevremeno emigrirali u SAD kao 20-godišnjaci i u početku su im prijatelji i poznanici pomogli da nađu poslove i apliciraju za američke univerzitete, piše portal “Medijum”.

S vremenom, postali su američki državljani i dobili priliku za ozbiljniji angažman.

Tako Ylli (lijevo) i Ylber (desno) Bajraktari danas svakodnevno informišu svoje šefove o spoljnopolitičkim pitanjima i akcijama povezivanja odjeljenja Bijele kuće, obavještajne zajednice i drugih institucija.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana