Ljekari tek rođene blizance proglasili mrtvim, ubrzo je uslijedio šok

Ljekari u New Delhiju proglasili su novorođene blizance mrtvim, a na putu do groblja, gdje je trebalo da budu sahranjeni, jedno dijete počelo je da daje znake života.

Prema prvim saznanjima policije, riječ je o “šokantnom slučaju nemara”, zbog koje je porodica podnijela krivičnu prijavu. Predsjednik vlade New Delhija Arvind Kejriwal saopštio je na Twitteru da je naredio pokretanje istrage.

Blizanci – dječak i djevojčica – prevremeno su rođeni (u 22. sedmici). U privatnoj bolnici “Max Healthcare” roditeljima je u četvrtak rečeno da je djevojčica mrtva, a dječak u kritičnom stanju, prenio je TV kanal NDTV, pozivajući se na izjavu djeda blizanaca. Nekoliko sati kasnije, ljekari su im rekli da je i dječak preminuo.

Nakon toga, djeca su predata roditeljima, da bi mogli da ih sahrane. Na putu do groblja, uslijedio je šok: dječak je počeo da se mrda. Dijete je hitno prevezeno u bolnicu, gdje su ga stabilizovali.

Uprava bolnice Max Healthcare izrazila je zaprepaštenje i najavila je istragu o slučaju. Ljekari koji su dali dijagnozu upućeni su na odmor, navodi se u saopštenju. Sistem zdravstvene zaštite na sjeveru Indije na lošem je glasu, ali su privatne bolnice bolje opremljene i imaju malo bolji ugled.

Zadnje iz rubrike MAGAZIN

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana