Ljepota, mladost, tradicija: Prvomajsko druženje na Porodinu koje će se pamtiti (FOTO/VIDEO)

Na popularnom mjestu “Porodin” nedaleko od bošnjačkog sela Jablanica kod Prizrena okupio se danas veliki broj izletnika, kakav se ne pamti godinama. Bošnjaka iz prizrenskog kraja je bilo najviše a oni godinama na ovom mjestu obilježavaju praznik rada – Prvi maj i to uz tradicionalne igre, pjesme, roštilj, druženje.

Kolone vozila od ranog jutra su pristizale na Porodinu a izletištem se širio miris tradicionalnih jela sa roštilja. Zvuk zurli i gočeva, te popularnog “Enes benda” dopirali su sa svih strana.

Među posjetiocima porodično su bile mnoge ličnosti iz javnog i kulturnog života Bošnjaka, predstavnici centralne vlasti, kao i ministar za regionalni razvoj Rasim Demiri.

Kulturno umjetničko društvo “Šarsku behar” svojom izvedbom oduševilo je sve prisutne, a svaka njihova igra bila je nagrađena velikim aplauzom.

I ove godine sunčano vrijeme privuklo je veliki broj ljudi iz regiona Župe, Podgore i Prizrena kao i gostiju iz dijaspore da se uz igru, pjesmu, piće, roštilj u prirodi i druženje opuste i podsjete na nekadašnje prvomajske proslave i uranke.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana