Ministar Rasim Demiri posjetio Regionalnu razvojnu agenciju Jug u Prizrenu

Nakon posjete Regionalne razvojne agencije Sjever, ministar Demiri je danas posjetio i Regionalnu razvojnu agenciju Jug u Prizrenu.

U srijedu, 6. decembra, ministar za Regionalni razvoj sa zamjenicima, generalnim sekratarom ministarstva i ostalim službenicima kabineta posjetio Regionalnu razvojnu agenciju Jug u Prizrenu, na čijem je čelu direktor Nderim Bytyqi.

Direktor Nderim Bytyqi je upoznao ministra Demirija sa radom ove agencije, njenim programom i grantovima koje ova agencija uspješno realizuje u proteklih nekoliko godina. Bytyqi je kazao da njihova agencija vodi računa o svim nacionalnim zajednicama koje žive u Prizrenu kada je u pitanju dodjela grantova i da je njihova pomoć preko grantova pokazala zavidne rezultate u razvoju i podršci i malih i srednjih preduzeća.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider

Ministar Rasim Demiri se zahvalio direktoru Regionalne razvojne agencije Jug u Prizrenu i kazao da ga raduje to što ova agencija preko svojih grantova pomaže svim građanima Prizrena i stvaranjem novih radnih mjesta kroz mal i srednji biznis bitno utiče na smanjenje nezaposlenosti u Prizrenu i drugim opštinama koje pripadaju ovoj agenciji.

“Kao što sam rekao prilikom posjete agenciji Sjever, tako i ovdje potvrđujem da će naše ministarstvo za Regionalni razvoj nastaviti i proširiti saradnju sa svim razvojnim agencijama jer vaš rad zaslužuje svaku pohvalu i mi to zaista cijenimo. Sa grantovima našem ministarstva a i sa pomoći Evropske unije mi ćemo biti prisutni u svakom kraju naše zemlje i pokušati da pomognemo svima onima koji imaju namjeru da se bave nekim privatnim biznisom. Mi kao ministarstvo imamo plan razvojnih projekata iz oblasti regionalnog razvoja koji će biti od interesa za Republiku Kosovo i obezbjedit ćemo uslove za pristup i realizaciju projekata koji se će biti finansirani iz našeg ministarstva i evropskih fondova. Prizren ima ogroman potencijal za razvoj i napredak, pogotovu kada je u pitanju turizam koji bi mogao značajno doprinijeti ekonomskom razvoju grada Prizrena i na taj način zaustaviti tihu migraciju koja naših građana”, rekao je ministar Demiri.

Nakon sastanka ministar Rasim Demiri i direktor Nderim Bytyqi sa svojim saradnicima posjetili privatnu kompaniju “Violeta” koja se bavi proizvodnjom i prodajom cvijeća i pogon za izrada metalnih dijelova i alata “Konstruktor” čiji je vlasnik Daut Ibra iz Gornjeg Ljubinja. Inaće obije firme su korisnici ARDA grantova i uspješno posluju zahvaljujući donacijama ove agencije.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana