Ministar Rasim Demiri sa građanima Prizrena, Župe i Podgore: Stvaranje novih radnih mjesta je prioritet MRR-a

U subotu, 27. januara u restoranu “Fuad As” u Rečanu, ministar za regionalni razvoj je sa svojim timom  održo sastanak sa građanima Prizrena, Župe i Podgora povodom pokretanja infrastrukturnih projekata i grantova finansiranih od pomenutog ministarstva.

Današnjem sastanku se odazvao veliki broj građana koji su imali priliku da se upoznaju sa programom i planom rada ministarstva za regionalni razvoj kao i sa infrastrukturnim investicijama i grantovima koje je ministarstvo pokrenulo.

Prisutnima se obratio prvo ministar Rasim Demiri koji je zahvalio na velikom odazivu i interesovanju građana za projekte koji su planirani za 2018. godinu.

Demiri je rekao da su projekti namjenjeni za sve one koji žele da ozbiljno pokrenu ili prošire svoj biznis a cilj ministarstva je da kroz dodjelu grantova otvara nova radna mjesta i na taj način smanji nezaposlenost.

Detaljnije informacije o kapitalnim investicijima i grantovima dao je v.d generalnog sekretara ministarstva za regionalni razvoj, Besim Kamberaj.

On je u detalje upoznao prisutne sa planom i šemom dodjele grantova kao i na koji način mogu građani podnijeti zahjev za neki infrastrukturni projekat.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

U svojstvu gostiju, prisutnima su se obratili i poslanica Duda Balje i zamjenik ministra. Čerim Bajrami koji su pozdravili ovakvu aktivnost ministarstva i pozvali prisutne da apliciraju jer je to jedini način da mogu biti dobitnici granta.

Odgovarajući na pitanja prisutnih, ministar Rasim Demiri je podvukao da je najvažnije da zainteresovani izrade kvalitetan biznis plan, odnosno profesionalno pripreme projekat koji će zadovoljavati sve kriterijume koje je ministarstvo postavilo jer jedini tako mogu biti dobitnici granta.

“Sa grantovima našeg ministarstva mi ćemo biti prisutni u svakom kraju naše zemlje i pokušati da pomognemo svima onima koji imaju ozbiljnu namjeru da se bave nekim privatnim biznisom. Mi kao ministarstvo imamo plan razvojnih projekata iz oblasti regionalnog razvoja koji će biti od interesa za Republiku Kosovo i obezbjedit ćemo uslove za pristup i realizaciju projekata koji će biti finansirani iz našeg ministarstva. Zato smo danas ovdje da pojasnimo o kakvim je projektina riječ i da sve zainteresovane bliže upoznamo sa našim programon i planom rada. Prizren ima ogroman potencijal za razvoj i pokretanje mnogih djelatnosti koje bi mogle značajno doprinijeti ekonomskom razvoju grada Prizrena, regija Župe i Podgora i na taj način stvoriti nova radna mjesta i zaustaviti tihu migraciju naših građana. Ono što je najvažnije jeste kvalitetna i profesionalna izrada projekta, odnosno biznis plana koji će zadovoljiti sve postavljene kriterijume”, rekao je ministar Demiri.

Upitan koliko će sredstava biti izdvojeno za bošnjačku zajednicu, odnosno Bošnjaka Kosova, ministar je kazao da će upravo ministarstvo voditi računa o podjednakoj zastupljenosti svih zajednica kada je u pitanju dodjela grantova i da će se na taj način stvoriti socio-ekonomski balans u svim regijama na Kosovu.

“Nećemo dozvoliti da manjinske zajednice budu manje zastupljene od ostalih. Upravo je to naš cilj, a to je da sve zajednice koje žive na teritoriji Republike Kosova budu uključene u projekte i na taj način uspostavimo socio-ekonomski balans. Konkretno kada su Bošnjaci Kosova u pitanju, imamo kapitalnu investiciju u Peći, odnosno izgradnju Kulturni-sportskog centra u Vitomirici. Prijedloge i konkretne zahtjeve za Prizren čekamo i mi ćemo rado izaći u susret i realizovati ih, ako naravno ispunjavaju sve uslove i kada budemo dobili saglasnost opštine jer je takva procedura kada su infrastrukturni projekti u pitanju”, rekao je ministar Demiri.

Detaljnije informacije o Šemi grantova „Uravnoteženi regionalni razvojni program“ možete preuzeti OVDJE

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana