NDS dobila mjesto zamjenika ministra obrazovanja i zamjenika ministra za zajednice

Na današnjem sastanku rukovodstva Nove demokratsske stranke na čelu sa predsjednicom Emilijom Redžepi i premijera Republike Kosova Ramusha Haradinaja postignut je dogovor da NDS na osnovu prethodnog dogovora dobije dva mjesta zamjenika ministara i tri savjetnička mjesta.

Naime, nosilac liste NDS-a na predstojećim lokalnim izborima Bajrušu Sezairi je na osnovu dodjeljeno mjesto zamjenika ministra obrazovanja, a Naseru Meti mjesto zamjenika ministra za zajednice.

S druge strane, Senada Etemi je postala savjetnica zamjeniku premijera Fatmiru Limaju, Avdo ĐeÅ¡ević – savjetnik za manjinske zajednice u ministarstvu infrastrukture i Merdžan Osmani – savjetnik premijeru vlade Republike Kosova Ramushu Haradinaju.

Također je na sastanku dobijena javna podrška za opštinu Rečane, i to da se u paketu glasa sa drugih devet planiranih opština.

Na kraju je između Emilije Redžepi i premijera Ramusha Haradinaja postignut i dogovor da se radi na implementaciji kapitalnih projekata za Prizren i Peć, kao i veću zastupljenost u zapošljavanju Bošnjaka u javnim institucijama.

info-ks.net

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana