NDS dobila mjesto zamjenika ministra obrazovanja i zamjenika ministra za zajednice

Na dana┼ínjem sastanku rukovodstva Nove demokratsske stranke na ─Źelu sa predsjednicom Emilijom Red┼żepi i premijera Republike Kosova Ramusha Haradinaja postignut je dogovor da NDS na osnovu prethodnog dogovora dobije dva mjesta zamjenika ministara i tri savjetni─Źka mjesta.

Naime, nosilac liste NDS-a na predstojećim lokalnim izborima Bajrušu Sezairi je na osnovu dodjeljeno mjesto zamjenika ministra obrazovanja, a Naseru Meti mjesto zamjenika ministra za zajednice.

S druge strane, Senada Etemi je postala savjetnica zamjeniku premijera Fatmiru Limaju, Avdo ─Ée┼íevi─ç – savjetnik za manjinske zajednice u ministarstvu infrastrukture i Merd┼żan Osmani – savjetnik premijeru vlade Republike Kosova Ramushu Haradinaju.

Tako─Ĺer je na sastanku dobijena javna podr┼íka za op┼ítinu Re─Źane, i to da se u paketu glasa sa drugih devet planiranih op┼ítina.

Na kraju je izme─Ĺu Emilije Red┼żepi i premijera Ramusha Haradinaja postignut i dogovor da se radi na implementaciji kapitalnih projekata za Prizren i Pe─ç, kao i ve─çu zastupljenost u zapo┼íljavanju Bo┼ínjaka u javnim institucijama.

info-ks.net

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐