Nevjerovatni snimci sa Bahama: Nestao okean, mještani u šoku

Jedan od najjačih uragana u historiji do sada je uzeo desetine ljudskih života, te napravio milionske štete na Karipskim otocima i Američkom kontinentu. Dok se stanovnici Floride i okolnih mjesta tek spremaju za najgore, mještani Bahama preživljavaju šok jer je nakon uragana njihov otok neprepoznatljiv.

Koliko je jak uragan pokazuju snimci sa Bahama gdje je “Irma” dosovno usisala okean, ostavivši plaže i obale pustim i neprepoznatljivim.

– Uragan je usisao vodu. Doslovno nema vode. I plaža i okean su nestali – napisao je jedan od mještana na Twitteru objavivši snimak sa plaže Long Island.

Na mjestima gdje je do nedavno bio okean, ostali su ostaci sa dna poput raznih školjki, uginulih riba, raznih konopaca, bova…
Angela Fritz voditeljka vremenske prognoze potvrdila je da je ovaj fenomen stvaran i da se može desiti prilikom ekstremno snažnih uragana poput ovoga.

– Oluja je toliko jako, da doslovno može promijeniti izgled i oblik okeana. Irma je nevjerovatno snažna i njen pritisak je jako nizak, tako da usisava vodu okolo gurajući je u sami centar oluje – kazala je za američke medije.

Meteorolozi su upozorili stanovnike da se klone obale, s obzirom da bi se nivo okeana ponovo naglo mogao povećati.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana