Od konobarice do milionerke: Ko je ukrajinska bogatašica brutalno ubijena u Kotoru?

Kako prenosi portal “Pink M”, pozivajući se na izvore u policiji, na tijelu Lašmanove bili su vidljivi tragovi koji ukazuju da je u pitanju nasilan zločin, kao i više teških ubodnih rana nanijetih nožem. Prema prvim procjenama, Lašmanova je preminula odmah nakon ubadanja.

Zločin iz strasti?

Kako su prvobitno prenijeli crnogorski mediji, policija traga za osumnjičenim za brutalno ubistvo Ukrajinke, a sumnja se da je u pitanju muškarac s kojim je Lašmanova bila u emotivnoj vezi.

Međutim, kasnije tokom jučerašnjeg dana, vlasti Crne Gore demantirale su da je bilo ko osumnjičen u slučaju ubistva mlade Ukrajinke, da je motiv nepoznat, i da policija za sada samo obavlja informativne razgovore.

Jedan od tih razgovora, obavljen je navodno s ocem bivšeg ljubavnika Lašmanove, a u pitanju je, prema pisanju beogradskog “Kurira”, visoki funkcioner iz Crne Gore.

Međutim, kako su motivi ubistva i dalje nepoznati, ne isključuje se mogućnost da je bogata Ukrajinka bila žrtva pljačke, piše portal “Eadaily”.

Šef Odjeljenja konzularne službe Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine Vasil Kirilič potvrdio je ukrajinsko državljanstvo pokojnice.

Povezana sa “škaljarima”?

Kako pišu “Novosti”, Lašmanova je živjela u luksuznom objektu koji se nalazi pored zgrade braće Jovana i Igora Vukotića iz škaljarskog klana, s kojima je bila u prijateljskim odnosima.

Među najbogatijim Ukrajincima

Iza Lašmanove ostala je njena imovina u Crnoj Gori, koja se procjenjuje na 105 miliona eura, što je činilo jednom od najbogatijih državljana Ukrajine. Ona je bila direktorica nekoliko kompanija, među kojima je i “Sea Trade”, koja je kupila hotel “Mimoza” prije dvije godine, koji se nalazi u centru Tivta.

Lašmanova je posjedovala hotelski kompleks “Perla” u Tivtu i kozmetički salon “Femme fatale” u hotelu s pet zvjezdica u Budvi. Kako je tada za jedan crnogorski list govorila, salon je otvoren “s puno ljubavi i željom da se napravi drugačije, savršeno mjesto”.

Osim toga, kompanije Lašmanove su gradile nove hotele na Balkanu, piše portal “Fort-russ”.

Njene kompanije su iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu Sveta nedjelja u Kamenarima i izgradnje Ponte Seljanovo.

Iza nje stoji ruski biznismen?

Misterija je kako je djevojka iz Ukrajine, koja je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina s ruskim pasošem i konobarisala za život, postala upletena u rusko preduzetništvo na crnogorskom primorju.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, iza firme “Mimoza Group” stoji ruski biznismen Valerij Zadorin, koji je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije “Aroma”. On je u Tivtu, u Krtolima, izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu, koja također nosi ime “Aroma”.

Moda i stil veličani na internetu

Anastasija Lašmanova u Crnoj Gori bila je poznata i na “ženskim internet-stranicama”, gdje je veličan njen stil i pisano da je oličenje elegancije i ekstravagancije.

– Ona jednostavno uvijek izgleda kao da udiše, jede i pije modu. Anastasija kao pravi hedonista uživa u životu, ali je i veliki radoholik i perfekcionista, kod kojeg je svaki detalj doveden do savršenstva – napisano je o Ukrajinki.

Likvidacije ukrajinskih preduzetnika

Ovo nije prvi slučaj ubistva velikih ukrajinskih preduzetnika u posljednje vrijeme, podsjeća portal “Fort russ”. Krajem aprila u Hersonu, biznismen Igor Paščenko je ubijen, dok je njegov partner bio ozbiljno ranjen. U martu direktor firme “AQ Plastic” Sergej Zakarčuk preminuo je u Kijevu pod nerazjašnjenim okolnostima.

Mediji nisu iznijeli nikakve teorije o tome ko može biti iza napada niti da li su oni povezani. Vjerovatno je da ove osobe zajedno s novcem stječu i mnogo neprijatelja, ali nije jasno da li se radi o slučajevima reketiranja, politički motiviranim napadima ili o nečemu trećem, piše portal.

Također je vrijedno zapaziti da, dok su ubistva bogatih prethodno bila na teritoriju Ukrajine, slučaj smrti ženske milionerke Lašmanove pokazuje da se slični slučajevi dešavaju i u inozemstvu.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana