Ovo jedite navečer: U snu ćete mršati i sagorijevati masti

Ako kasno ručate zbog posla, pa ste pred spavanje ponovno gladni, dobro obratite pažnju na to što ćete izabrati, jer uz jednu hranu možete mršavjeti, a uz drugu se debljati.

Večernji obroci koji debljaju posebno se odnose na hranu s puno prerađenih ugljikohidrata i skroba poput kruha, riže, krompira i pekarskih proizvoda s malo vlakana i puno šećera. Ovaj tip hrane ublažit će glad na neko vrijeme, ali kalorije koje je čovjek unio u tijelo neće se potrošiti, nego će ih za vrijeme spavanja tijelo “pospremiti” kao masnoću u tijelu.

Stručnjaci savjetuju da se ne odlazi u krevet gladan, ali ako vam se u kasnim noćnim satima počne javljati glad, bolje je pojesti nešto s visokim udjelom proteina i malom količinom ugljikohidrata.

Idealna opcija je mladi sir, najbolje mozzarella. Ona ima manje od 100 kalorija po kuglici ili štapiću (zavisno od pakovanja), ali te male moćne grickalice pružaju nevjerovatnih šest grama proteina sa samo jednim gramom ugljikohidrata, kao i dodatnim hranjivim tvarima poput kalcija i vitamina D. Osim toga, nećete morati brinuti o prejedanju, budući da su u pitanju mala pakovanja.

Oni koji ne toleriraju laktozu, ili ne vole mliječne proizvode, mogu se poslužiti s malo orašastih plodova i uzeti šaku badema ili oraha. Istina je da su orašasti plodovi jako kalorični i imaju visok udio masnoća, ali oni će ublažiti glad i dati tijelu prijeko potrebne proteine, vitamin E, selen, magnezij i druge hranjive tvari. Samo pripazite na količinu, već šaka oraha će biti dovoljna tijelu da utaži glad.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana