Ovo su liste kandidata Koalicije Vakat i NDS-a za odbornike u opštini Prizren

Na redovnoj sjednici Centralne izborne komisije predstavljene su liste kandidata na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu, kao i izvještaj o dosadašnjoj realizaciji izbornog procesa. Centralna izborna komisja je potvrdila da je učešće na ovim izborima prijavio 91 politički subjekat i da su, za sada, sve liste ispunile uslove za potvrđivanje političkih subjekata.

Na osnovu Zakona o opštim i lokalnim izborima, Centralna izborna komisija ima rok do sutra da zaključi proces sertifikacije političkih subjekata koji su se prijavili da učestvuju na lokalnim izborima. Na osnovu analize Centralne izborne komisije utvrđeno je da su svi prijavljeni kandidati ispunili uslove za sertifikaciju.

’’Što se tiče jednog od zahtjeva, a to je da li su kandidtati osuđivani u posljednje 3 godine, lično sam poslala dopis u Sudski savijet Kosova i zatražila da pošto nismo bili u mogućnosti da pojedinačno provjerimo svakog kandidata,  oni  preuzmu dužnost da u sedam osnovnih sudova izvrše provjeru. Do ovog trenutka nismo dobili informaciju u pisanom ili bilo kom obliku, ali u svakom slučaju CIK ima pravo da u trenutku kada primi dopis i dobije podatke da je neko od kandidata optužen, kako predvidja zakon ,isti će biti uklonjen sa liste kandidata. Za sada su svi kandidati za gradonačelnike i liste kandidata za skupštine opština preporučeni za sertifikovanje’’, rekla je Valdete Daka, predsjednica CIK-a.

Određivanje redosleda političkih subjekata na glasačkom listiću zakazano je za 6. septembar, dok  će predizborna kampanja trajati od  21. septembra do 20. oktobra.

U nastavku možete pogledati liste bošnjačkih političkih subjekata (VAKAT i NDS) sa kandidatima za odbornike u opštini Prizren.

 

Preuzeto sa zvanične web stranice Centralne izborne komisije

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana