Ovo su sigurni znakovi da je vašoj vezi došao kraj

Kada slutite da se nešto loše dešava u vašoj vezi, teško je da to i prihvatite. Početnu fazu ovakve situacije obično oba partnera ignoriraju i nastavljaju da idealiziraju svoju vezu.

Da biste ublažili najgore faze koje tek dolaze, obratite pažnju na ove znake koji vam govore da je vaša veza na ivici propasti.

Partner vas uvijek kritizira

Konstantna kritika od strane partnera nije normalna pojava. Obratite pažnju na vrstu kritike koju vam upućuje, jer kritiziranje vaše ličnosti, karijere i vaših izbora, osnovni su znaci nespojivih vrijednosti. Ukoliko ste vi strana koja upućuje kritike, razmislite zašto se tako ponašate i osjećate potrebu za takvim postupcima u odnosu sa partnerom.

Uvijek je defanzivan

Ukoliko partner uvijek zauzima položaj “nevine žrtve“ kada se otvori bilo koje pitanje, možete da steknete utisak da sitničarite i pravite problem ni oko čega. Obratite pažnju kako reagira na normalne diskusije i pitanja. Ako umjesto objašnjenja odmah pruža odbrambeni mehanizam, možda je vrijeme da krenete dalje i nađete nekog ko će vas više cijeniti i poštovati.

Odsutan je kada mu se obraćate

Ovo je znak koji ćete najlakše primijetiti. Ukoliko često vodite monolog i vaš partner se ne angažira ozbiljno tokom razgovora, vaša emotivna veza sigurno slabi. U tom slučaju je bolje da raskinete što prije je moguće, kako kasnije ne biste bili još više razočarani.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana