Pogledajte: Snijeg prekrio crnogorsko primorje (FOTO/VIDEO)

Brda i planine oko Bara, od ┼áu┼íanja preko Mukovala do Rumije i Lisinja, petnaestak minuta se nijesu mogla ni nazrijeti u snije┼żnim oblacima koji su ih prekrili.

Crnogorsko primorje jutros je osvanulu pod snijegom. Snijeg je najviše okopnio u Herceg Novom i Baru, gdje ga je bilo pet centimetara.

Urbani centar Bara od 18:30 sati┬áprekrio je snije┼żni pokriva─Ź debljine od skoro 5 centimetara.

Za barske prilike, makar u posljednjih 10 godina, neobi─Źajen prizor, izmamio je na ulice Barane svih generacije, kako pje┼íake, tako i voza─Źe, zbog ─Źega je na potezu od diskonta Lakovi─ç do nadvo┼żnjaka u Bulevaru JNA bila formirana kolona du┼żine skoro kilometar i po.

Komulanci su prema posljednjim podacima poslali kamion sa rizlom da se pospe dio kolovoza.

Prvo je po─Źelo da snije┼żi u Spi─Źu-Sutomoru, Brci, Maljeviku, ─Éurmanima, da bi potom snije┼żne pahulje po─Źele da provijavaju i u strogom barskom gradskom jezgru.


Brda i planine oko Bara, od ┼áu┼íanja preko Mukovala do Rumije i Lisinja, petnaestak minuta se nisu mogla ni nazrijeti u snije┼żnim oblacima koji su ih prekrili. Najvi┼íe je i najbr┼że napadalo u Mrkojevi─çima, na obroncima Lisinja.

Prema svjedo─Źenjima mje┼ítana, potkrijepljenim i fotografijom sa lica mjesta snimljenom u 10:10, na putu izme─Ĺu Pe─Źurica i Dobre Vode za nepunih pet minuta formiran je snije┼żni sloj debljine preko pet centimetara.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider

U Herceg Novom i u Baru temperatura je u ┼íest ─Źasova iznosila je 1,6 stepeni.

Hercegnovsku rivijeru snijeg je obijelio nekoliko puta u posljednjih 20 godina, ali je onaj iz 1974. ostao zapam─çen jer se na radost djece zadr┼żao se nekoliko dana.

Jo┼í se prepri─Źava ratna 1942. godinu kada je zima bila izuzetno o┼ítra i duga. Snijeg je tada uni┼ítio mnoge agrume, ali i palme. Ali pri─Źinio je i neke neo─Źekivane u┼żitke ┼żiteljima Novog.

Veliki snijeg koji se zadr┼żao nekoliko dana padao je i 1928. godine.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐