Pogledajte: Snijeg prekrio crnogorsko primorje (FOTO/VIDEO)

Brda i planine oko Bara, od Šušanja preko Mukovala do Rumije i Lisinja, petnaestak minuta se nijesu mogla ni nazrijeti u sniježnim oblacima koji su ih prekrili.

Crnogorsko primorje jutros je osvanulu pod snijegom. Snijeg je najviše okopnio u Herceg Novom i Baru, gdje ga je bilo pet centimetara.

Urbani centar Bara od 18:30 sati prekrio je sniježni pokrivač debljine od skoro 5 centimetara.

Za barske prilike, makar u posljednjih 10 godina, neobičajen prizor, izmamio je na ulice Barane svih generacije, kako pješake, tako i vozače, zbog čega je na potezu od diskonta Laković do nadvožnjaka u Bulevaru JNA bila formirana kolona dužine skoro kilometar i po.

Komulanci su prema posljednjim podacima poslali kamion sa rizlom da se pospe dio kolovoza.

Prvo je počelo da sniježi u Spiču-Sutomoru, Brci, Maljeviku, Đurmanima, da bi potom sniježne pahulje počele da provijavaju i u strogom barskom gradskom jezgru.


Brda i planine oko Bara, od Šušanja preko Mukovala do Rumije i Lisinja, petnaestak minuta se nisu mogla ni nazrijeti u sniježnim oblacima koji su ih prekrili. Najviše je i najbrže napadalo u Mrkojevićima, na obroncima Lisinja.

Prema svjedočenjima mještana, potkrijepljenim i fotografijom sa lica mjesta snimljenom u 10:10, na putu između Pečurica i Dobre Vode za nepunih pet minuta formiran je sniježni sloj debljine preko pet centimetara.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider

U Herceg Novom i u Baru temperatura je u šest časova iznosila je 1,6 stepeni.

Hercegnovsku rivijeru snijeg je obijelio nekoliko puta u posljednjih 20 godina, ali je onaj iz 1974. ostao zapamćen jer se na radost djece zadržao se nekoliko dana.

Još se prepričava ratna 1942. godinu kada je zima bila izuzetno oštra i duga. Snijeg je tada uništio mnoge agrume, ali i palme. Ali pričinio je i neke neočekivane užitke žiteljima Novog.

Veliki snijeg koji se zadržao nekoliko dana padao je i 1928. godine.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana