Pravi “rudnik zlata”: Voćka koja će vam donijeti 5.000 eura mjesečno, a evo šta vam samo treba!

Ogromnu zahvalnost svi oni koji se odluče na ovaj korak duguju stabilnoj cijeni na tržištu, jer samo po jednom hektru mjesečno moguće je zaraditi 5.000 eura mjesečno, možete li zamisliti koliko bi mogli zarađivati uz dosta truda i zalaganja. Uzgoj ove voćke nije uopšte jeftin, niti jednostavan, piše “Cenzurisano“…

Ukoliko uzmemo statiskičke podatke, prisjetit ćemo se kako je Srbija prije tri godine imala nešto manje od 200 hektara, dok je danas taj broj drastično porastao na oko 900 hektara.

Jedna porodica odlučila je podijeliti svoje iskustvo sa nama. Prisjećaju se svog početka kada su tek počeli saditi borovnice, niko nije znao šta to oni rade, i zbog čega. Nisu se mnogo osvrtali na komentare. Iskoristili su činjenicu da borovnice u junu mogu da se proizvedu samo na našim prostorima, upravo zbog toga u tom periodu podignu drastično cijene izvoza.

Narednog mjesca Poljska počinje sa velikim proizvođačima, pa će biti primorani spustiti cijenu, ali u svakom slučaju neće biti na gubitku.

Ukoliko se odlučite na ovaj korak, budite spremni na dosta ulaganja, ali prva zarada očekuje se nakon tri godine. Ukoliko se sve uradi kako treba, moguće je da dobijete na jednom hektru oko 15-16 tona borovnice.

Više o uzgoju borovnica pogledajte u priloženom videu:

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana