Salihamidžić potvrdio: Niko Kovač novi trener Bayerna

Niko Kovač, nekadašnji selektor Hrvatske, koji vuče korijene iz BiH (roditelji mu porijeklom iz Livna) naslijedit će Juppa Heynckesa na klupi Bayerna.

Ovu informaciju potvrdio je Hasan Salihamidžić, bivši reprezentativac BiH, a sada sportski direktor Bavaraca, te njemački klub na svojim službenim stranicama.

Njemački klub je s bivšim hrvatskim selektorom dogovorio trogodišnji ugovor koji kreće vrijediti od 1. jula i traje do 30. juna 2021. godine. S Kovačem će u Bayern doći i brat Robert kao pomoćni trener.

– Sretni smo jer smo uspjeli dovesti Niku Kovača na mjesto novog trenera – rekao je za službenu stranicu Bayerna sportski direktor Salihamidžić dodavši:

– Niko Kovač je igrao u Bayernu i jako dobro poznaje karakter, strukturu i DNK kluba. Uvjereni smo da je on pravi izbor za Bayernovu budućnost.

Kovač je Bayernov dres nosio od 2001. do 2003. godine, odigrao je 34 bundesligaške utakmice u kojima je postigao tri gola. Zajedno s bratom Robertom je u s klubom osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo 2001. godine i njemačko prvenstvo godinu kasnije.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana