Samsung predstavio tri nova laptopa s najboljim baterijama dosad

Kompanija Samsung je odlučila da ne čeka Consumer Electronics Show u januaru te je predstavila tri nova laptopa s poboljšanim baterijama.

Prvi je Samsung Notebook 9 Pen koji je ujedno i najinteresantniji. Radi se o 13,3-inčnom 2in1 notebooku koji posjeduje integrisanu S Pen olovku, baš kao i Notebook 9 Pro predstavljen u maju.

Samsung je poboljšao Notebook 9 Pen koji sada ima osmu generaciju Intelovog Core i7 procesora, 16 GB RAM-a, 512 GB SSD memorije i ekran rezolucije 1.920×1.080 piksela. Baš kao i Yoga tablet kompjuteri kompanije Lenovo, Samsungov Notebook 9 Pen će se moći prilagođavati na različite načine, kako bi se mogao koristiti kao tablet, kao i postaviti tako da bude pogodan za crtanje. Samsung je dodao i HDMI port, jedan USB-C port i standardni USB port. Tu je i microSD slot, kao i Windows Hello kamera za logovanje u Windows 10 prepoznavanjem lica korisnika.

Kompanija je osvježila i svoje standardne Notebook 9 modele sa 13,3-inčnim i 15-inčnim modelima. Oba dolaze s osmom generacijom Core i7 procesora, do 16 GB RAM-a te do 1 TB SSD memorije. Model s ekranom od 15 inča će imati i opcionu Nvidia MX150 grafičku karticu, ali ekrani oba uređaja imaju rezoluciju 1.920×1.080 piksela.

Samsung je oba modela opremio s dva USB 3.0 porta, HDMI portom, microSD slotom i USB-C portom. Model od 15 inča će podržavati Thunderbolt 3, a tu je i dodatni USB 2.0 port na većem modelu.

Uređaje će napajati “najveća i najsnažnija” baterija ikad stavljena u laptop. To je 75W Hexacell baterija koja podržava brzo punjenje.

Laptopi će biti izloženi na CES-u u januaru, nakon čega će početi prodaja.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana