Saopštenje Koalicije Vakat povodom informacije da je prof. dr Emruš Azizović ostao bez angažmana na Univrzitetu u Prizrenu

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje za javnost Koalicije Vakat koje potpisuje predsjednik Demokratske stranke Bošnjaka, Rasim Demiri.

Saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Koalicija Vakat kao pobjednički subjekt u bošnjačkoj zajednici i na centralnom i na lokalnom nivou i ja lično kao predsjednik ovog politickog subjekta i kao ministar u Ministarsvu za regionalni razvoj, obavještavamo javnost da smo veoma iznenađeni i zabrinuti informacijom da je prof. dr Emruš Azizović ostao bez angažmana kao redovni profesor na Univrzitetu u “Ukshin Hoti ” u Prizrenu.

Ovim putem pozivamo zamjenika ministra u ministarstvu za obrazovanje g. Bajruša Sezairija da preduzme sve potrebne mjere, kao i da se preispita otkaz istom profesoru na Fakultetu za biznis u Peći, čime je bošnjačkoj zajednici zadat veliki udarac u oblasti obrazovanja.

Nadamo se da će zamjenik ministra obrazovanja preduzeti sve potrebne mjere u nadležnim institucijama i iskoristiti svoja ovlašćenja, položaj i kompetencije kako bi se ovaj slučaj što prije razriješio.

Predsjednik Demokradske stranke Bošnjaka, Rasim Demiri.

Zadnje iz rubrike