Shaqir Totaj sa čelnicima koalicije Vakat u Župi: Zajedno do nove pobjede (FOTO)

U nedjelju, 12. novembra, kandidat za gradonačelnika Prizrena ispred PDK-a Shaqir Totaj je zajedno sa predsjednikom Demokratske stranke Bošnjaka i ministrom za Regionalni razvoj, Rasimom Demirijem i visokom delegacijom DSB-a i PDK-a, započeo svoje predizbornu kampanju u drugom krugu, obilaskom župskih sela.

Totaj je zajedno sa predsjednikom DSB-a, Rasimom Demirijem, poslanicima Dudom Balje i Bahrimom Šabanijem, zamjenikom ministra za Dijasporu, Ćerimom Bajramijem i ostalim visokim zvaničnicima DSB i PDK-a, posjetu Župi započeo u selu Rečanu i obišao nekoliko uspješnih preduzetnika. U opuštenoj atmosferi i prijatnom razgovoru, Totaj je saslušao sve njihove probleme i prijedloge koje će zajedno rješavati nakon završetka drugog kruga izbora za prvog čovjeka u Prizrenu.

Nakon Rečana, Shaqir Totaj je posjetio i selo Planjane gdje je također imao priliku da se upozna sa mještanima i porazgovara sa njima. Totaj je zajedno sa predsjednikom DSB-a, Rasimom Demirijem zatražio podršku od mještana Planjana i obećao da će raditi u interesu svih građana i zajedno sa njima graditi bolju budućnost za sve generacije.

U Donjem Ljubinju, Shaqira Totaja, predsjednika Rasima Demirija, poslanike, zamjenika ministra, sa aktivistima koalicije Vakat, dočekao je funkciner i aktivista DSB-a Ćemailj Kurteši.

Nakon predstavljanja gostiju, prisutnima se obratio i kandidat za gradonačelnika Prizrena, Shaqir Totaj. On je izrazio veliko zadovoljstvo što se nalazi u Župi i što ima priliku da se sretne sa mještanima ovog kraja i porazgovara o svakodnevnim životnim problemima.

“Meni je drago što sam ovdje među prijateljima bošnjačke zajednice sa kojima odavno sarađujem imam jako dobre odnose. Hvala svima što ste odvojili vremena da dođete na ovom skupu i zahvaljujem vam se što ste me podržali u prvom krugu izbora na kojima sa ja kao kandidat PDK-a za gradonačelnika pobjedio. Naravno to ne bi bilo moguće bez vaše podrške i podrške svih građana. Imamo 5000 glasova više od protivkandidata i sada je situacija mnogo jasnija jer u drugom krugu imamo samo dva kandidata, jedan od njih sam naravno ja. Sada će i oni koje me nisu podržali u prvom krugu znati kome da daju glas, zato sam ja tu da vas zamolim da me podržite u drugom krugu jer ništa nije završeno”, rekao je Totaj i dodao:

” 19. novembra glasačke kutije će biti prazne, ponovo ćemo izaći na izbore i te kutije ćemo masovnim izlaskom na izbore napuniti glasovima i svi zajedno slaviti pobjedu i nastaviti da njegujemo multietničnost i toleranciju u našem prelijepom gradu”, rekao je Totaj u Donjem Ljubinju.

Prisutnima se obratio i predsjednik DSB-, Rasim Demiri čija je partija u koaliciji sa PDK-om i podržala Shaqira Totaja za gradonačelnika Prizrena.

Demiri je pozdravio skup, zahvalio se organizatoru, a kandidatu za gradonačelnika Shaqiru Totaju poželio puno uspjeha u drugom krugu glasanja.

“Zahvaljujem se Shaqiru Totaju koji je danas odvojio vreme da bude sa nama. Mi smo danas obišli nekoliko sela u Župi, svakako da ćemo posjetiti i ostala sela u Župi kao i Podgor kako bi mještani naših krajeva bili u prilici da malo bolje upoznaju našeg zajedničkog kandidata za gradonačelnika. Što se tiče gospodina Totaja mi smo i samoj kampanji u prvom krugu govorili zašto smo mu dali podršku i zašto je on naš zajednički kandidat. Ono što je najvažnije da ljudi znaju jeste da smo od Shaqira Totaja dobili čvrstu garanciju kada je u pitanju izgradnja hidrocentrala na pritokama rijeke Bistrice u Župi. Jedino je on jasno i glasno reko “ne izgradnji hidrocentrala u Župi. Podrška Shaqiru Totaja nije u interesu koalicije Vakat nego je interes cjelokupne bošnjačke zajednice u Prizrenu, rekao je Demiri.

Današnju posjetu Župi, Totaj je završio u Gornjem Ljubinju gdje je također imao razgovor sa mještanima ovog najvećeg bošnjačkog sela u Župi.

Centralna promocija kandidata za gradonačelnika Prizrena, Shaqira Totaja će biti održana u petak u selu Rečanu.

ArrowArrow
Slider

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana