Simptomi koji ukazuju na rak mokraćne bešike

Kancer bešike je opasna bolest, a evo kako da je otkrijete na njegovom početku!

Krv u mokraći je jedan od glavnih simptoma za rak bešike, a evo koji još simptomi pomažu da se podmukla bolest otkrije na vrijeme.

Ako primijetite krv u mokraći ne mora da znači da je u pitanju kancer, već moguća urinarna infekcija, kamen u bubregu, infekcija bubrega, ciste, ali treba biti i na oprezu jer je krvarenje tokom mokrenja i znak za rak bešike, bubrega i prostate. Krv u mokraći može da bude svjetla ili tamna, uglavnom krvarenja nisu bolna, ali što prije se obratite doktori to su veće šanse da se izliječite.

Drugi simptomi kancera bešike su neobično često mokrenje, ne možete nimalo da trpite, jak bol tokom mokrenja, bolovi u kostima, iznenadno mršavljenje, znojenje stopala i bol u maloj karlici. Uzrok ovog oboljenja još nije utvrđen, ali se vjeruje da unošenjem razarajućih supstanci kojih najviše ima u cigaretama, industrijski kancerogene ili opasne materije iz medikamenata. Važno je na simptome reagovati na vrijeme, jer kancer bešike u poodmaklom stadijumu širi se i na druge organe.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana