Srbijanska policija zaustavlja na granici Srbe koji rade u Vladi Kosova

Samostalna liberalna stranka poslala je saop┼ítenje u kome navodi da je danas na prelazu Merdare oko 4 ─Źasova ujutru zadr┼żan ─Źlan Glavnog odbora Samostalne liberalne stranke i savetnik u ministarstvu rada i socijalnog staranja u kosovskoj vladi Neboj┼ía Jakovljevi─ç od strane pripadnika MUP-a Srbije gde je sa─Źekao predstavnike Bezbednoste informativne agencije radi ispitivanja.

ÔÇťJakovljevi─ç je na put za Beograd po┼íao sa svojim sinom kako bi svog sina odveo na operaciju koja je bila zakazana za 10 ─Źasova. Zbog vi┼íe─Źasovnog zadr┼żavanja na prelazu Merdare, ta─Źnije do 15h, on nije bio u mogu─çnosti da stigne na zakazanu operaciju. Podse─çamo da su na isti na─Źin zadr┼żani i ispitani predsednik i potpredsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrovi─ç i Boban Stankovi─çÔÇŁ, navodi se u saop┼ítenju.

U saop┼ítenju SLS-a se isti─Źe da ova stranka ne razume poku┼íaj zastra┼íivanja i maltretiranja i po tre─çi put zahteva odgovor i obrazlo┼żenje od strane predsednika Srbije, premijerke i ┼íefa BIA.

ÔÇťSamostalna liberalna stranka ne razume ovaj poku┼íaj zastra┼íivanja i maltretiranja i po tre─çi put zahteva odgovor i obrazlo┼żenje od strane predsednika Srbije, premijerke, ┼íefa Bezbednoste informativne agencije, za┼íto su visoki predstavnici ove politi─Źke stranke zadr┼żavani u policijskim prostorijama na prelazu Merdare. Isto tako, po tre─çi put, o─Źekujemo konkretnu reakciju EU i sve ostale doma─çe i me─Ĺunarodne nadle┼żne institucije povodom ova tri slu─Źaja zadr┼żavanja kojima smo se obratili i pisanim putem pro┼íle nedeljeÔÇŁ, navodi se izme─Ĺu ostalog u saop┼ítenju.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐