U fabrici mesa u Prizrenu pronađeni uginuli miševi? (VIDEO)

Istražitelji Odjeljenja za istrage u privredni kriminal i korupciju, nakon preuzimanja dužnosti od glavnog tužioca u Prizrenu Admira Shale, upali su u dvije sumnjive lokacije za koje se tvrdi da ilegalno uvoze meso iz Belgije, prenosi PrizrenPress.

Nakon emitiranja emisije “Pravda na Kosovu”, istražitelji i inspektori KAHV podijeljeni u dva tima počeli su akciju u fabrikama za preradu i skladištenje i mesa u Suvoj Reci i Orahovcu.

“Po nalogu glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Prizrenu, danas ćemo kontrolisati dvije lokacije. Svrha provjere biće prikupljanje dokaza i materijala jer se sumnja da su uvozili ilegalno meso iz Belgije. Mi ćemo biti podijeljeni u dvije grupe i prikupićemo sve podatke koji će nam služiti za vođenje istrage. Podržat će nas dvije policijske stanice, iz Orahovca i iz Suve Reke”, kaže policijski istražitelj prije odlaska na teren.

Od početka racije, kao što se vidi na snimku emisije koja je emitovana pod nazivom “Pravda na Kosovu”, ekipe su naišle na ozbiljne probleme i nepravilnosti u tvornici mesa, od isteka roka, obrade mesa u nehigijenskim uslovima, otrova za miševe, mrtve miševe na mjestu gdje se meso skladišti i obrađuje.

Slijedite video ispod:

(PrizrenPress)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana