U ligi pod pokroviteljstvom UEFA-e: Mladi Bošnjak iz Pouska, Behim Arifi pokazao sav svoj raskošan talenat u fudbalu

Mladi Bošnjak iz Pouska, Behim Arifi je član kluba i škole fudbala “Winner” iz Prizrena i veliki je fudbalski talenat, koji od svoje sedme godine uporno trenira i nastupa po mnogim gradskim, državnim i međunarodnim turnirima.

Fudbal je već dio Behimovog života, i kako stvari stoje, njegov budući životni put.

Mladi i talentovani dječak iz sela Pouska, nedaleko od Prizrena, nekoliko godina trenira i nastupa za “Winner”, dok je fudbal i fudbalsku loptu zavolio od malih nogu. Behim se posebno istakao igrama ove godine na međunarodnom turniru u Bugarskoj, gdje je njegova ekipa osvojila treće mjesto upravo zahvaljujući njemu. Zvuči nevjerovatan podatak da je ovaj 11-godišnji dječak na svim utakmicama na tom turniru postizao po nekoliko golova.

Te, ali i druge predstave mladog Arifija u svom uzrastu nisu ostale nezapažene i kod njegovog trenera pa je mladom Behimu dao aktivniji angažman u pionirskoj selekciji kluba.

Tome ide u prilog i činjenica da je od prije nekoliko dana Arifi dobio poziv da nastupa u najboljoj ekipi “Winnera” koja se takmiči sa još devet drugih ekipa u ligi koja je pod pokroviteljstvom UEFA-a.

Ukazanu priliku da nastupa sa najboljima Behim Arifi je itekako opravdao briljirajući na svakoj utakmici.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider

Ovaj mladi Bošnjak koga krasi skromnost i lijepo kućno vaspitanje, u školi je odličan i primjeran džak.

Poželimo mladom Behimu da i dalje uspješno promoviše svoj grad i državu i pokaže sav svoj raskošan talenat na zelenom tepihu u budućoj fudbalskoj i životnoj karijeri.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana