Veliko “masno čudovište” začepilo kanalizaciju u Londonu

Uprava londonskog vodovoda i kanalizacije priopćila je da će tehničarima biti potrebna tri tjedna da uklone “masno čudovište” od 130 tona koje je začepilo dio kanalizacije glavnog grada Velike Britanije.

“To je najveći komad masnoće koji smo ikada vidjeli”, rekao je šef sektora poduzeća “Thames waterr” za kanalizaciju Matt Rimmer. “Pravo je čudovište koje postaje čvrsto i zahtijeva puno radne snage i strojeva da bi se izvuklo”, dodao je Rimmer.

Blok se sastoji od masti, sanitarnih maramica i pelena koji su se skupili u kanalizaciji na podzemnoj arteriji Whitechappel u istočnom Londonu.

Masni blok je dugačak 250 metara i težak kao 11 londonskih autobusa na kat, kažu iz poduzeća. “Izgleda kao da razbijate beton. To je frustrirajuća situacija, jer je mogla biti izbjegnuta. To se stvara zbog masoće koja se ispušta kroz umivaonike i sudopere, kao i zbog higijenskih sredstava, koja se bacaju u toalete”, rekao je Rimmer.

Uklanjanje bloka masnoće počelo je ovoga tjedna. Londonska kanalizacija navela je da troši oko 1,1 milijuna eura mjesečno za održavanje i čišćenje kanalizacije.

Prethodni rekordno veliki blok masti u Londonu nađen je 2013. godine. Tadašnje “čudovište” mjerilo je 15 tona i bilo je potrebno deset dana da se ukloni i otčepi cijev.

Zadnje iz rubrike

Najnovije vijesti »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana