Zbog debljine ne može da hoda, ni da puže: Dijete ima deset mjeseci i 28 kilograma

Majka iz Mexica, čiji desetomjesečni sin ima problem sa težinom, progovorila je o njegovom misterioznom stanju.

Isabel Pantoja (24) kaže da je u početku mislila da njena beba Luis Manuel Gonzales raste zbog njenog dobrog mlijeka, ali da je sada zabrinuta za zdravlje svog sina.

Dječak stalno ide u bolnicu na preglede, ali su i ljekari zbunjeni njegovim stanjem.

Pretpostavlja se da dijete ima Prader-Willi sindrom, genetski poremećaj zbog kojeg djeca imaju nezasit apetit i slab tonus mišića. Međutim, ono što sve zbunjuje jeste činjenica da Luis čak i ne jede mnogo.

Ljekari razmišljaju da ga pošalju na hormonski tretman koji košta 555 dolara, ali je problem što njegov otac zarađuje samo 200 dolara mjesečno.

Luis je po rođenju imao tri i po kilograma, kao i njegov stariji brat Mario (3), ali je sada mnogo veći od njega. Sa dva mjeseca je imao 10 kilograma, a potom se u narednih osam mjeseci ugojio 18 kilograma.

Njegovi roditelji su otvorili Facebook stranicu i račun u banci kako bi dobro ljudi uplatili novac za liječenje njihovog sina.

Dječak već sada mora da nosi odjeću koja je namijenjena djeci sa tri godine. Ne može da hoda, ali ni da puzi zbog svoje težine, a u bolnicu na testove mora da dolazi čak četiri puta sedmično.

Hirurg Silvia Orozco je kontaktirala roditelje dječaka i zaključila da bi njegov život mogao da bude u opasnosti.

Sada iščekuje rezultate analiza iz SAD. Orozco pretpostavlja da je dječakova majka dovela do njegovog sadašnjeg stanja.

Sumnja da ona u toku trudnoće nije unosila dovoljno hranljivih materija, što je dovelo do toga da žlijezde koje upravljaju njegovim metabolizmom budu manje.

Zadnje iz rubrike MAGAZIN

Najnovije vijesti »

Popularno

Facebook

Fotografija dana