Zbog obilnih padavina alarmatno stanje u Župi, ministar Demiri zakazao hitan sastanak sa premijerom Haradinajem

Kako je juče preneo naš portal, Hidrometeorološki zavod Kosova je objavio da su juče od ranih jutarnjih sati u našoj zemlji počele intenzivne padavine. Padavine su izazvale i veliku štetu u opštini Prizren, posebno u bošnjačkim sredinama u Župi.

Najalarmantnije je u selu Nebregoštu gdje je došlo do klizišta i ugroženo je nekoliko porodičnih kuća. Klizišta u ovom selu su se aktivirala uslijed obilnih padavina, zbog čega je neophodna oprezna vožnja. Na putu od petnaestak kilometara tokom prošle zime zabeležano je desetak odrona. Pomenuta deonica se smatra jednom od najugroženijih državnih puteva na teritoriji Pčinjskog okruga.

Povodom novonastale situacije u Župskim selima, predsjednik Demokratske stranke Bošnjaka i ministar za regionalni razvoj je posjetio nekoliko sela i zakazao hitan sastanaka sa premijerom Kosova, Ramushem Haradinaj.

Demiri se oglasio na svom facebook nalogu, a njegov post prenosimo u cjelosti.

“Zbog lošeg stanja na putevima u Župi, danas smo sa lokalnim predstavnicima Memnunom Ajdini, Edisom Aljiljijem i predsjednikom GO DSB-a Fikretom Sezairijem obišli Nebregošte, Gornje i Donje Ljubinje, Jablanicu i Lokvicu. Zbog velikog klizišta u Nebregoštu stanje je alarmantno, nekoliko kuća su u velikoj opasnosti, takođe mještani su i bez struje. Zbog ozbiljnog stanja i mogućih daljih opasnosti, zatražio sam hitan sastanak sa premijerom Vlade Kosova, Ramushom Haradinajem u 18.00 sati u Vladi Republike Kosova.Takođe smo i u stalnom kontaktu sa predsjednikom opstine Prizeren, Mytaherom Haskukom, gdje smo i dogovorili da sutra zajedno obiđemo mjesto događaja u Nebregoštu, te da preduzmemo sve mjere bezbjednosti”.

Također upozoravamo sve građane koji saobraćaju na relaciji Rečane – Prizren da je zbog odrona kamenja na putu neophodna oprezna vožnja.Još jednom da napomenemo da se pomenuta deonica smatra jednom od najugroženijih i najopasnijih državnih puteva na teritoriji Republike Kosova.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana