60 miliona eura za subvencionisanje plata za radnike koji su zaposleni u preduzećima

Vlada izdvojila je 60 miliona evra za subvencionisanje plata za radnike koji su zaposleni u preduzećima koja aktivno posluju, prenosi Ekonomija Onlajn.

Ministarka finansija Hikmete Bajrami u prezentaciji ovog predloga rekla je da subvencija uključuje nova preduzeća registrovana od početka godine do avgusta 2020. godine.

“Prema Programu ekonomskog oporavka i odluci vlade od 13. avgusta, Ministarstvo ekonomije i zaštite životne sredine izdvojiće 60 miliona evra, novac se dodeljuje za subvencionisanje plata za aktivno poslovanje na osnovu broja zaposlenih, prijavljenih u poreskoj prijavi decembra 2019, koji ispunjava sledeće uslove: da imaju status aktivnog poreskog obveznika za mesec jul i da podnose kvartalnu deklaraciju“, rekla je Bajrami.

Prema njenim rečima, ova odluka ne odnosi se na javna preduzeća.

Bajrami je na ovom sastanku podsetila da je 7,5 miliona evra raspodeljeno za subvencionisanje penzijskog sistema.

“Za subvencionisanje socijalne pomoći za period oktobar-decembar 2020. godine izdvaja se 7,5 miliona evra. Ova isplata se vrši na mesečnom nivou uz redovnu uplatu socijalne pomoći. Takođe, 12 miliona evra izdvaja se za subvencije i milion evra za podršku javnim preduzećima”, pojasnila je Bajrami.

Takođe, na ovom sastanku usvojena je odluka o udvostručavanju subvencija za poljoprivrednike.

(Kosovo Online/Ekonomija Onlajn)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana