Adrijana Hodžić uslovljava podršku Kurtijevoj vladi formiranjem dvije opštine s bošnjačkom većinom

Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica” koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice izjavila da je njen uslov za podršku vladi koju bi trebalo da vodi Aljbin Kurti i kandidaturi Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova formiranje dve opštine sa većinski glasovima Bošnjaka, prenosi Ekonomija Onlajn.

Hodžić je naglasila da neće blokirati formiranje institucija. Ona je navela da će jedan od zahteva bošnjačke zajednice za podršku Kurtijevoj vladi biti podrška za formiranje dve opštine sa većinskom bošnjačkom većinom u regionima Peći i Prizrena.

“Naš zahtev vezan za formiranje dve opštine sa bošnjačkom većinom, u regionima Prizren i Peć već smo istakli u toku predizborne kampanje. Nemam ništa protiv politike i formiranja vlade od strane Aljbina Kurtija”, rekla je Hodžić.

Hodžić je istakla i da će podržati Vjosu Osmani u kandidaturi za mesto predsednice Kosova.

Hodžić je ranije za Kosovo onlajn rekla da se ta tema kroz parlament prožimala više puta, ali vlada i parlament do sada nisu bili sinhronizovani u ovom procesu i u realizaciji toga.

“Upravo zato želim da uđem u parlament da jasno i glasno iznesem ovaj zahtev, jer ne želim da u ovoj kampanji govorim o potrebama u sektoru zdravstva, prosvete, infrastrukture… Onog momenta kada bošnjačka zajednica bude dobila svoju opštinu onda će kroz redovan budžet koji se dobija svake godine sa centralnog nivoa moći da brine i o svom zdravstvu, obrazovanju infrastrukturi. Siguran sam da će ovaj moj zahtev videti svetlo dana u najkraćem mogućem roku. Zapravo to je jedino pitanje kojim ja želim da se bavim jer je to jedini način da se omogući građanima Bošnjacima i ostalim manjinskim zajednicama koji žive u regionu Peći i Prizrena da budu donosioci odluka za svoj svakodnevni život.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook