Ahmeti: Spoljna politika Kosova je degradirana, Hoti ne upravlja Vladom

─îlan Pokreta Samoopredeljenje Kre┼ínik Ahmeti rekao je u intervjuu za Ekonomiju Onlajn da je razre┼íenje konzula dobra odluka vr┼íioca du┼żnosti predsednika Kosova Vjose Osmani, jer je njihovo imenovanje bilo nezakonito.

“To su pravi koraci i nadamo se da su to prvi koraci u okviru procesa dono┼íenja odluka koje bi trebalo da preduzme vr┼íilac du┼żnosti predsednika gospo─Ĺa Osmani, jer pored zadataka u misijama koje su neregularno obavljene, imamo i unapre─Ĺenja koja su progla┼íena nezakonitim, a u koja je bio ume┼ían i biv┼íi predsednik Ta─Źi”, rekao je Ahmeti.

Ahmeti je istakao da izjava premijera Avdulaha Hotija da nije bio upoznat sa imenovanjem, pokazuje da Kosovo zaista nema vladu.

“Neverovatno je da legitimni premijer poput ovog kog imamo ne zna i ne mo┼że da upravlja ministarstvima koja ima u svom kabinetu”, dodao je on.

Ahmeti je rekao da je spoljna politika Kosova izuzetno degradirana.

On je naglasio da postupak Ministarstva spoljnih poslova, i imenovanja koja su se desila, ukazuju da ne postoji ni koordinacija, ni zajedni─Źko upravljanje u Vladi.

Vr┼íilac du┼żnosti kosovskog predsednika Vjosa Osmani ukinula je ─Źetiri uredbe o imenovanju generalnih konzula u Pragu, Ljubljani, Skoplju i Tirani.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

´╗┐