Akademska školska godina počinje za manje od dvije nedjelje, a još uvijek nije otvoren konkurs za prijem studenata u domove

Studentski centar Univerziteta u Prištini još uvek nije doneo nijednu odluku u vezi sa otvaranjem konkursa za prijem u studentske domove zbog epidemiološke situacije na Kosovu, a direktor tog centra Fatmir Sfišta rekao je da su obavljene sve potrebne pripreme i da se nada da neće biti odlaganja, prenosi Ljajmi.

Sfišta je dodao da se svi planirani projekti za ovu godinu privode kraju, bez obzira na epidemiološku situaciju.

“Mislim da će 1. oktobra svi ti projekti biti završeni i da ćemo biti spremni da prihvatimo studente. Međutim, znajući situaciju u kojoj se nalazimo, mislim da će i druge instance morati da donesu odgovarajuće odluke i preporuke. Mi smo poslali sve podatke i obavestili smo relevantne institucije o našim kapacitetima i mogućnostima, kako bi ove institucije donele pravilnu odluku “, dodao je Sfiša.

Prema njegovim rečima, dodatne poteškoće predstavlja i činjenica da još uvek nije sproveden prijmeni ispit za upis na PU.

“U normalnim uslovima, konkurs za prijem u domove bi već bio završen. Studentski centar je institucija u kojoj su smešteni redovni studenti Univerziteta u Prištini. Međutim, još uvek nije bilo prijemnog ispita za brucoše, zbog čega nije moguće da otvorimo konkurs , jer moramo da sačekamo studente koji prvi put dolaze na studije na PU”, napomenuo je Sfiša.

Dodao je da su preduzeli sve neophodne mere za normalno funkcionisanje za vreme pandemije.

“Imamo kapacitet za 4.000 učenika. Cela godina je prošla pod senkom pandemije, studentski centar je bio karantin skoro tri meseca , zaista se nadam da neće biti odlaganja. Što se tiče mera koje smo preduzeli, dezinfikovali smo, temeljno očistili sve prostore, ali mi ne možemo proširiti naše prostorije, stoga, šta odluče relevantne institucije, mi ćemo to i primeniti”, zaključio je direktor Studentskog centra.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana