Američke komore u Srbiji i na Kosovu zajedno rade na otklanjanju trgovinskih barijera

Američka privredna komora na Kosovu i Američka privredna komora u Srbiji izdale su zajedničku izjavu o sporazumu o ekonomskoj normalizaciji, koju su Kosovo i Srbija potpisale u Vašingtonu 4. septembra, poručivši da će zajedno raditi na identifikovanju nerešenih trgovinskih barijera.

Dve komore kažu da će raditi na konsultacijama sa svojim članovima kako bi se otklonile prepreke u trgovini.

“Posle sporazuma o ekonomskoj normalizaciji kojim posreduju Sjedinjene Američke Države, potpisanog u Vašingtonu 4. septembra, lideri Američke privredne komore na Kosovu i Američke privredne komore u Srbiji održali su onlajn sastanak na kojem su razgovarali o jačanju saradnje i zajedničke podrške za sprovođenje ekonomskih aspekata potpisanog sporazuma”, navedeno je u saopštenju.

Dve američke komore radiće i na merama za operacionalizaciju regiona „mini-šengena“.

Takođe, obe američke komore složile su se da zajednički promovišu američkim kompanijama mogućnosti investiranja u ovom regionu.

Komore će zajedno raditi na organizovanju investicionih foruma i podizanju svesti poslovne zajednice o mogućnostima finansiranja od Međunarodne korporacije za finansijski razvoj Sjedinjenih Američkih Država , EKSIM banke i drugih američkih agencija.

(Kosovo Online/Reporteri)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana