Bardi: Do sada vakcinisano oko 4.300 osoba

Koordinator centra za vakcinaciju u sportskoj hali „1. oktobar“ Niman Bardi izjavio je da se proces imunizacije na Kosovu nastavlja bez ikakvih problema. On kaže da će danas biti odlučeno kada će početi vakcinacija starih, prenosi RTK.

„Nastavljamo sa vakcinacijom privatnog zdravstvenog osoblja i osoblja BSK koje juče nije vakcinisano. Na osnovu preporuke koja će biti izdata danas, organizovaćemo vakcinaciju starijih građana. Da bi se vakcinisale sve osobe starije od 80 godina i one sa hroničnim bolestima, angažovaće se se i mobilni timovi za imnizaciju”, rekao je on.

Koordinator centra za vakcinaciju u Prištini Niman Bardi navodi da su trenutni kapaciteti vakcinacija do hiljadu ljudi u roku od jednog dana.

Na Kosovo je 28. marta stigao prvi kontingent od 24.000 doza AtraZeneka vakcina, koji je omogućio UNICEF, kroz program Kovaks.

Drugi kontingent od oko 80.000 doza vakcine AstraZeneka, koju će Kosovo dobiti besplatno iz programa Kovaks i Svetske zdravstvene organizacije, očekuje se pre maja ove godine.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook