CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mjesta

Centralna izborna komisija odlučila je danas da ponovo budu prebrojani glasovi na 494 biračka mesta, izveštava Ekonomija Onlajn.

Centralna izborna komisija je podelila biračka mesta u četiri kategorije, prema razlozima zbog kojih se brojanje ponavlja.

Razlozi za ponovno brojanje su povezani sa: netačnim prenosom glasova za političke partije (35 biračkih mesta), netačan prenos glasova za kandidate (šest biračkih mesta), slučajevi kada kandidat ili kandidati imaju više glasova od političke stranke (370 biračkih mesta), i slučajevi kada stranka ima glasove, a kandidati nemaju (83 biračka mesta).

“Što se tiče izbornog materijala, Komisija je obradila gotovo sve obrasce koji nisu imali tehničkih problema”, rekao je izvršni direktor Sekretarijata CIK Burim Ahmetaj.

Član CIK Sami Kurteši iz Samoopredeljenja, zatražio je da se oformi komisija koja će posebno glasati i raspravljati o ovom pitanju.

Kurteši je naveo da spisak onih kojima je odbijeno glasanje iz inostranstva nikada nije objavljen i napomenuo da su neke stranke bošnjačke zajednice dobile glasove u nekim zemljama, ali CIK o tim slučajeva ćuti.

“Postoje slučajevi kada su u nekim opštinama u kojima nema pripadnika bošnjačke zajednice, bošnjačke stranke dobile puno glasova, a o tome se javno ne razgovara, već CIK ćuti”, rekao je Kurteši.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook