Delegacija DSB-a koalicija Vakat posjetila Skorobištu i Ljubiždu

direktora javnih službi Hasana Hasanija i šefa opštinske kancelarije za zajednice i povratak Ajradina Alije, posjetili su Ljubiždu i Skorobište i razgovarali sa građanima ova naselja u Podgoru o problemima sa kojima se oni součavaju u svakodnevnom životu.

Pored obećanih 50 000 eura za pokockavanje glavnog seoskog puta u Skorobištu, obećano je pokockavanje još 200-300 metara ulice prema školi u kojoj nastavu pohađa oko 200 učenika.

 “Suština posjete je bila da se mještanima sela Skorobišta najavi skori početak pokockavaja glavnog puta u selu, davanja informacija o budućim konkursima za posao, mogućnosću otvaranja kurseva iz sfere građevinarstva, za žene kurs šivenja, frisezerski kurs”

“Obavljeni su razgovori o pripremama realizacije projekta  za izgradnju vodovoda i pokockavanja dijela puta od trafoa do škole jer djeca koja pohađaju tu skolu imaju problema sa blatnjavim putevima.

Za ovu ulicu već je predat projekat kancelariji za manjinske zajednice pri uredu premijera,mi ćemo otići u ponedjeljak u toj kancelariji da vidimo kako stvari stoje sa tim projektom.

Ako ne postoji mogućnost da se sa tog mjesta dobiju finansijska sredstva, gospodin Hasani je obećao da će stedstva izdvojiti iz opštinskog budžeta“.

Ovako trenutno izgleda ulica koju su mještani sela Ljubižde nazvali “crno jezero”

Delegacije DSB-a koalicije Vakat je mještanima  obećala  da će se ova ulica ubrzo rješiti pokockavanjem ili asfaltiranjem.

ZAJEDNOLJUBSKORO1

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook